Gajić (Narodna stranka): Vlast treba da prekine pregovore o Kosovu bez obzira na pritiske 1Printskrin/Tviter/ Narodna stranka

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je glavni problem u pregovorima o francusko-nemačkom planu o Kosovu to što se pregovara sa onima koji nisu za to nadležni, odnosno državama Kvinte.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Gajić je na sednici parlamenta na kojoj se raspravlja o pravosudnim zakonima rekao da bi predstavnici vlasti te razgovore trebalo da prekinu „bez obzira na pritiske, jer na drugoj strani preteže nacionalni interes Srbije“.

„Borim se protiv toga da se ovde razvija kolonijalna svest i da bilo ko utiče na donošenje političkih odluka, a naročito odluka koje se tiču nacionalnih i državnih interesa“, naveo je Gajić.

Gajić je rekao da je izaslanik EU za dijalog o Kosovu Miroslav Lajčak u tvitu naveo da je zadovoljan zašto što je i predsednik prištinske vlade Aljbin Kurti „načelno prihvatio papir“, i upitao „ko je onaj drugi koji je prihvatio taj predlog“.

Poslanik Narodne stranke je naveo da viši tužilac u Beogradu Nenad Stefanović „proganja“ inspektora odeljenja za borbu protiv droge beogradske policije Slobodana Milenkovića i njegove kolege, na osnovu čijeg operativnog rada su podignute dve optužnice za proizvodnju marihuane na „Jovanjici“, koje su potvrđene, prošle su kontrolu suda i u toku je sudski proces.

 

„Tužilac te policajce podvrgava postupku unutrašnje kontrole u policiji, podnosi krivične prijave, sprovodi mere tajnog nadzora i druge specijalne istražne metode, na kraju ih i prati po ulici“, rekao je Gajić.

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković pitao je ministarku pravde Maju Popović zašto niko u policiji i tužilaštvu nije procesuiran zbog curenja informacija.

„Ono što ljudi izjave u policiji i tužilaštvu odmah se pojavljuje u medijima pod kontrolom vlasti. Kada informacija iscuri, izvršena su dva krivična dela – zloupotreba službenog položaja i otkrivanje službene tajne“, rekao je Novaković.

„Zašto niko iz policije i tužilaštva nije kažnjen? U izveštaju Evropske komisije stoji da nije pokrenut nijedan takav postupak i da od 2012. godine sve što se kaže u tužilaštvu pre ili kasnije osvane na naslovnim stranicama tabloida. To je nedopustivo i ne može tako da se uređuje pravni sistem“, dodao je Novaković.

Novaković je naveo da je jasno da je cilj curenja informacija pritisak na ljude koji su dali iskaze u tužilaštvu i policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari