Gajić (NS): Narodna stranka se zalaže za 'treći put' i okupljanje stranaka desnice 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je zajednički nastup patriotskih stranaka desnog centra neophodan da bi se uspostavio „treći put“ i politička opcija koja podrazumeva da su nacionalna politika i demokratija jednako važne.

„Time bismo izbegli da budemo između čekića i nakovnja režima i prozapadne opozicije koji su uspostavili duopol. Zato radimo na okupljanju stranaka desnice i desnog centra i nadamo se da će širom Srbije za lokalne izbore biti uspostavljene koalicije kao u beogradskoj opštini Rakovica, gde je postignut dogovor Narodne stranke, Dosta je bilo i Dveri“, rekao je Gajić Radio-televiziji Srbije.

On je istakao da je prozapadna opozicija „upala u zamku Srpske napredne stranke kojoj odgovara referendumska atmosfera“, i dodao da taj medijski i politički duopol ne dozvoljava da se pojavi „treći put“ sa drugačijom ponudom i od vlasti i od prozapadne opozicije, prenela ja Narodna stranka.

Predsednik te stranke je naveo da neki lideri prozapadne opozicije „sebi daju za pravo da izdaju ausvajs ko je opozicija a ko nije“.

„Narodna stranka je, naravno, opozicija. Mi ne pristajemo da budemo faktor koji utiče na srpsku politiku iz međunarodne sfere, Narodna stranka to ne podnosi“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da opoziciji odgovara da izbori za Skupštinu Beograda budu održani što kasnije ali da „režim diktira uslove“ i da SNS neće da povlači poteze koji su u interesu političkih protivnika vladajuće stranke.

„Moraćemo da se prilagodimo tome da će izbori biti 28. aprila“, rekao je Gajić.

On je naveo da bi u kampanji za beogradske izbore glavne teme trebalo da budu lokalnog karaktera, poput komunalnih pitanja i upravljanja prestonicom, ali da će verovatno biti nametnute državne i nacionalne teme, što opozicija neće moći da izbegne i moraće da se prilagodi.

„Ja kandidujem rešavanje unutrašnjih migracija, što je pitanje koje lako može da se reši zakonom. Izmenama zakona trebalo bi propisati da građanin koji se, recimo iz Niša, preselio u Beograd ne bi mogao da glasa na prvim lokalnim izborima u Beogradu. To bi otklonilo sumnju u regularnost izbora u Beogradu“, zaključio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari