Gde je i šta radi danas Miroljub Labus, političar koji je hteo Srbiju da uvede u EU do 2010. godine?

Ostavite komentar


  1. On i Dinkić su nas uveli u „ekonomiju destrukcije“ rešivši pitanja spoljnog duga…

  2. Na primer, privatizacija BIP-a? Onako spontano mi pade na pamet. Asocijacija.

  3. Koliko se secam, to je bio pocetak drpanja Srbije. On je valjda skolovao cerke sa lovom drzave. Danas je to sve na visem.nivou, skolovanje se podrazumeva plus neki auto ili stan da se nadje.

  4. Sećam se dobro njegove ekonomske politike.Ima ona Labudova izjava neposredno pred 5 oktobar kad kaže ,,samo da smeni Miloševića a na granici nas čekaju koferi para za obnovu zemlje…..,,Kofere je Srbija najverovatnije dobila ali pare slaba Vajda jel su posle isprodavali sve Titove firme .A bila je i ona afera oko twlefonskih centrala pa je jedan EU proizvođač izgubili posao ali je drugi naprasno dobio.E posle su neka deca dobila stipendije za studiranje po Evropi .Ne nisu to bila moja deca….A i zakupismo tada i Izraelske satelite da špijunirao NATO……

  5. Sto se školovanja čerke tiče, radilo se o 60 000 evra. Nije mu to trebalo, a toliko inače pokraduckaju direktori u manjim opštinskin javnim službama na svakih par godina. Nivi štete svake godine od tekvih kradja je oko milijardu evra.
    Što s tiče Labusove stručnosti, kao inžinjer iz privrede, mogu da posvedočim o bagu koji imaju ekonomisti, a koji dan jedan nisu proveli u proizvodnji – odvoje se od realnosti. Važi za svaku struku, ali posebno je kritično za ekonomiste jer oni treba da upavljaju tudjum i to velikim parama. A čim nisu radili u proizvodnji, nisu stekli osećaj objektivne odgovornosti.
    Labus je kao državni funkcioner povlačio školski dobre poteze, koji su bili odlični na početku – pregovori sa poveriocima i otpisivanje dugova. Nakon toga privatizacija, školski OK, praktično – katastrofa! A on kao ekonomista, ali i kao pravnik, trebao je da predvidi rizike koji su se relano ostvarili. Uopšte ne sumnjam da je u svemu biilo i pritisaka, i podmetanja, i prevara od strane tutora sa Zapada koji su aminovali svaki potez, ali to ne skida odgovornost za celu ekipu koja je napravila katastrofu. Za Labusa je možda olakšavajuča okolnost što je (možda) imao dobru nameru, ali redimo Djelić i Vlahović su radili sa predumišljajem.

    Sve u svemu, cela ekipa, njih 20-tak, u USA bi dobila 2000 godina robije, pa da podele medjusobmo kako se dogovore…

  6. Prevarant ali sa stilom i dr. diplomom,zato bi trebao da dobije više,kao otežavajuća okolnost,ćorka ko je ZA demokratski

  7. Pismen covek, ali KUPLJEN 100%
    To se vidi iz SVAKOG njegovog angazmana, temu Ericson mreze i cerkine stipendije, kao i privatizaciju Knjaza nismo zaboravili…

  8. Jedan od prevaranta iz tog vremena. Voleo da plasi narod, kao i u ovom tekstu. Bombardovanjem, sankcijama, pretnjama… Pri tom ga ponizavajuci. Liberaralizovao uvoz odmah na pocetku, Slovenci cekali poslednji trenutak. Ili ne kompetentan ili pokvaren.
    Nekad je dovoljno da pogledate necije lice pa da prepoznate nedobronamernu osobi.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 8

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.