Gde je Srbija deset godina od početka pregovora sa EU?

Ostavite komentar


  1. Rusi su ušli u sve naše političke elemente, koče nas od 90-tih, a sada su uzeli konačni i završni zamah preko lažnih naprednjaka koji su celo vreme imali plan da nas udalje od EU i približe Rusiji. Lagali su narod tolike godine, sa glavnom retorikom da nas EU uslovljava, a u stvari su to naše obaveze koje nismo ispunjavali. Nemam reči kako da opišem ove smradove na vlasti…

  2. Pa Hrvatska je imala mama Nemačku u toku pregovora da je gura. Setimo se da Srbija nije mogla da postane kandidat dok ne nadje haske optuzenike,a Hrvatska je dobila cak datum početka pregovora sa EU ( uz opasku da se datum moze pomeriti ako ne nadaju haskog optuzenika). Onda kada je Slovenija lovila Hrvatsku nekoliko meseci cela EU se digla na noge, dok su npr cutali svi kada je Grcka kocila Makedoniju na putu ka EU dve decenije.

  3. Zasto nam treba EU? Birokratako čudovište. Zbog fondova? Da zivimo od nečije pomoći, kao loše vaspitano dete? Kao narkoman koji ne zna da se sam o sebi brine? Zasto da ne budemo nezavisni? Neutralni? Zasto u NATO? Jedna nepravedna alijansa koja je toliko zla nanela po svetu. Zar nismo ljuti znog Kosova? Zar nisu Izraelci 10000x groznije udarili po teroristima nego sto je Milosevic to ucinio? Ne vidim da NATO nemilosrdno bombarduje Izrael. Zasto da ne verujemo u sebe da mozemo da cuvamo prirodu, da podrzimo domacinstva i mala preduzeca. Zar ne mozemo svojim radom i imaginacijom da budemo najbolji na svetu? Molim vas prestanite sa EU, ne treba nam to kao sto nam ne treba da imamo Vučića za vođu.

  4. Tačno tamo i gde treba da bude. Za sledećih 10 godina da slavimo konačno odustajanje od eu puta. Samo još malo oblikovati javno mnenje!

  5. Glavni razlog je zapravo sto srpska duboka drzava ne zeli da delegira moc i odlucivanje na neki drugi centar. U ovom mulju najbolje se snalaze.

  6. Gde smo ?
    Nigde. Ovakva vlast nas neće uvesti u EU ni za sledećih dvadeset godina. Zašto bi žurili u EU kada ovde mogu bez nadzora da rade šta hoće. Ova vlast je smislila podmuklu politiku: Stalno se zadužuje i te pare onda deli kako želi kupujući opstanak na vlasti. Na taj način nam se do sada dug podigao sa 15 milijardi dolara popeo na 35 evra, a zabog sporednog Ekspo idemo na 60 milijardi evra ! To može da radi samo vlastr koja ne voli ni Srbe ni Srbiju.

  7. Srbija predvodjena Vucicem, niti zelji niti sme od Rusije da se integrise sa Evropskom unijom. Koliko moze da dogura – povuci potegni, tek da koristi finansijsku pomoc od EU, zato ce lagati da je opredeljenje za clanstvo u EU, al’ u momentu obustave te pomoci, On ce se okrenuti stoposto ka Rusiji.

  8. Država i narod koji koji dozvoljava da ih deceniju+ vodi Vučić, Brnabić, Dačić, Vulin, Mali, Gašić.. i ne zaslužuje EU.

  9. Bez sarkazma, a gde je pala EU? Jurnhava u EU je racionalna koliko i tiskanje u redu za karte za Titanik.

  10. Sve je ovo tačno ali nije to jedini problem,Bugarska i Rumunija su dokaz da ako te neko hoće to i može za kratko vreme. Niti mi želimo u EU niti oni žele nas.

  11. Gde je Srbija deset godina od početka pregovora sa EU?

    Na „samo korak“ od „pristupanju u clanstvo ruske federacije“ !
    Srbija ne moze da „stigne na sve strane“ !

  12. @ realco,možeš gledati stvari i na taj način (pogrešan),ako ti je tako lakše. To ipak ne mijenja činjenicu da je Hrvatska ušla u EU zato što je napravila sve potrebne reforme i zadovoljila sve uvjete,što su prepoznale sve ostale članice,i dale zeleno svjetlo za članstvo. Dakle ne samo “ mama Njemačka“ ,već i sve ostale članice. E sad,što je vama mama ( maćeha) Rusija u srcu,a realnost usko vezana za EU,to je druga stvar

  13. Pre svega, izbori su pokradeni a Vucica sto pre smeniti. U pogledu EU, ona od 2012 u Srbiju izvozi tosicni komunalni, medicinski i industrijski otpad koji ne moze reciklirati, a previse je skupa incineracija unutar EU. Mi to lozimo u cementare u Beocinu, u toplanama u Krusevcu i Nisu itd. EU ne zeli da se toga odrekne. Dalje, Srbija sa Vucicem je idealna praonica para, EU da „donacije“ ili kredite Srbiji, koji procenat ostane u rukama Familije iz Jajinaca, ostatak se odmah vrati u zeljne dzepove mangupa iz EU. Konacno, u Srbiji se moze raditi tradicionalno rudarenje koje pretvara pasnjake i dubrave u zatrovane pustinje, ali je zato jako profitabilno. EU se ni toga ne zeli odreci. E pa recite vi sad meni, da ste Vi EU, da li bi primili Srbiju u EU i odrekli se svega navedenog? Ja bi voleo da smo u EU, ali, ljudi, to se prosto nece dogoditi, i ko nam to obecava, samo nas navlaci. Jedino je moguce da se delovi Srbije u kojima nema rudnika ni deponija, otcepe od Srbije i udju u EU kao Nemacke gubernije koje ce primiti visak migranata iz EU.

  14. Polako u tu EU. kad nemcima i francuzima nije dobro kako bi tek bilo nama.

  15. Турска много дуже преговара са ЕУ него ми, а при томе је и члан НАТО пакта (један од кључних!), па је још даље од чланства него Србија.

  16. Неће Немачка дозволити чланство Србије у ЕУ.

  17. Зашто мислите да је добро да наша држава (макар и дубока) „delegira moc i odlucivanje na neki drugi centar“? Такво „делегирање“ донело је многим народима само глад, патњу и смрт, сетите се Индије која је до 18. и 19. века била највећи светски произвођач и центар културе а под Енглезима пала на просјачки штап.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.