Gde su i šta rade bivši predsednici države?

Koštunica piše memoare, Lilić u Jubmes banci
Danas istražuje

Ostavite komentar


  1. Da bi se ovoj Petorki pridruzio i sesti clan, potrebno je da sa dijagnoze, opisa stanja, zamajavanja, lazi, anestezija, Srbija napravi PRVI KORAK, a to je pobeda /zaista/ demokratske opozicije na izborima u Beogradu.Kako, ako je nesporno da od 2012.godine u Srbiji nema postenih izbora od mesnih zajednica do predsednickihjer ih vlast pokrade pre glasanja, koristeci drzavne resurse, i novac sumnjivog porekla.Nema u Srbiji postene predizborne kampanje, zato opozicija treba da promeni predizbornu taktiku.Kako? Da jasno kaze profesorima, lekarima, studentima, seljacima, radnicima, sudijama, ljudima u kulturi, onima koji se spremaju da odu u beli svet, penzionerima ali POJEDINACNO PO GRUPAMA treba reci, zasto da ne glasaju za ovu vlast u sopstvenom interesu i interesu generacija koje dolaze.

  2. Jedini pravi državnik medju njima je bio Koštunica. Lilić, Milutinović i Nikolić, kao predsednici, su bili bez uticaja-ikebane. Iznad njih je bio drugi čovek. Tadić je bio "tatin sin" u velikim čizmama, predhodnica Vučića u neustavnom ponašanju i sistema capo di tuti. Negovo simbolično izmicanje stolice Koštunici u Moskvi kod Putina bio je uvod dolasku presvučenih radikala na vlast.

  3. Možda su bili nedodirljivi (a ko bi i poželeo da ih dodirne) ali sem Koštunice i Tadića nisu imali nikakvu vlast. Prvom dvojicom komandovao je Milošević a Nikolićem Vučić. Ali imaju nešto zajedničko: nijedan od njih nije valjao za državu i građane Srbije već samo za sebe (i svoje neposredno okruženje). Zato danas imamo, njihovog naslednika, Vučića koji će nas razbucati kao ker mas““an papir. Ej vi poslednji što preteknete, ne brinite, ne morate da gasite svetlo, pregoreće samo.

  4. Kada se pogleda ko su bili predsednici, moze se reci da smo odlicno prosli kako je moglo da bude.
    Jedini je Kostunica ima pravu priliku i najbolje karte, da menja ovu drzavu. Nazalost, opredelio se za vracanje na staro. Zasto je to tako saznacemo, ne iz njegovih memoara, nego iz dosjea DB-a (ako se nadje neko ko to bude smeo da otvori). Najvece zasluge zasto smo tu gde jesmo, upravo pripadaju tom coveku.
    Tadic, prirodan nastavak Kostunice, nastavio gde je prethodni stao, al vec je pod njim bilo kasno za bilo kakve promene (kojima on takodje nije bio naklonjen).
    Lilic, Milutinovic, Nikolic… ikebane, sto Miloseviceve, sto Putinove, sve jedno.

  5. Od bivsih predsednika se ne zna ko je gori od goreg. Ojadili su, unesrecili i vratili su Srbiju sto godina unazad. Srbiju koja je u zavadi sama sa sobom i svim svojim susedima.

  6. Zive, rade, spavaju… kao da nikakav zlocin prema svojoj zemlji i narodu nisu ucinili.

  7. Kad ih pogledate ovako u nizu, sve redom, jasno je da tu gde smo nismo slucajno. U stvari, dobro smo i prosli, kako smo zasluzili.

  8. Štetočine, zajedno sa ovim sadašnjim. Da je imalo pravde u ovoj zemlji ležali bi na višegodišnjoj robiji. I morali bi da vrate svu svoju "pošteno" stečenu imovinu.

  9. Ako likovima dodamo i ovog nesretnika danas koji otima penzionerima hleb iz usta i daje Kosovu držanost (381) pitanje je gde plovi srpski splav Meduza? Jedino je možda Koštunica imao znanje, autorit i časne namere. Što poslednjem nedostaje.

  10. Od ovih sa slike se jedino Tadica nikada nisam stideo. Naprotiv, ponosio sam se njime. Generalno, mrze ga oni koji su protiv evropskih vrednosti i napretka. Mrze ga oni kojima je toplo samo (i iskljucivo) u nacionalnoj nosnji. Oni koji su siroki na recima (kao njihov idol Kostunica) a uski u delima. A takvi su kod nas, nazalost, vecina.

  11. Pretpostavljam da i danas rade sto i dok su bili na vlasti:love zjale i citaju izvestaje tajnih sluzbi.
    Pitanje za nas je:koliko nas ova gomila nesposobnjakovica kosta?Nekad,danas i dok se ne presele na onaj svet.

  12. Kamo srece da su po ceo dan visili u nekom bifeu, mrtvi pijani. Manju bi stetu napravili.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.