GDF: Beograd glavni krivac za sudbinu Srba prognanih u Oluji

Ostavite komentar


  1. Pre : balvan revoucije: dogodio se zakon kojim se Srbi brisu da su konstitutivni narod republike Hrvatske.Postojao je veliki broj Srbi kao i istorijske cinjenice koje pamte zakone NDH protiv unistenja Srba.

  2. Sramota za ovog coveka. zagreb nije nista kriv…isti taj Bg je jedini primio izbegle Srbe iz krajine….gde su bili ostali gradovi iz ex Yu regiona? Podgorica? Ljubljana? Banjaluka?

  3. Svaka čast Gradjanskom demoktazskpm forumu. Potpuno su u pravu. Za žaljenje je što ozbiljni istoričari i akademici pčigledno nemaju petlju da izadju sa istinom i dozvoljavaju politikantima da nastavljaju politiku nacionalističkog trovanja populacije i izvrtanja činjenica.

  4. To su radili i Srbi tokom vojno-policijske intervencije na Kosovu, nastojali su da masovno proteraju albanski živalj.

  5. Gospodine Vuletiču, Srbija se opametit ne može… Sutra bi jurnuli na Crnu Goru, Bosnu i Kosovo samo da nema Nato saveza.. A posle bi opet bila bežanija i kuknjava…

  6. poštovani gospodine probajte živeti u Hr mjesec dana (tražite :posao, da vam priključe struju koju nemate od 91,bilo šta drugo i svud recite ko ste). Iza toga mi pričajte o nacionalizmu i mržnji i pošteno govoru srpskih političara. vi ste čuli za Vukovar itd jeste li čuli za zapadnoslavonska sela jeste li videli njihove slike i ko i kako sad živi tamo.

  7. Beograd je kriv i što led se topi na polu
    Jado prouči istoriju i tada se javi

  8. Ovo je objektivno isto kao da je neko napisao da su Hrvati iskljucivi krivci za rat.
    Gospodin je ocigledno na platnom spisku neke organizacije kojoj odgovara ovakva „istina“ o desavanjima u HR, ali kad je neko placen, onda njegovo misljenje treba i posmatrati kroz tu cinjenicu. Ako pak bude odlucio da zaista istrazi i proveri sta se sve desavalo i sta je dovelo do ovakvih posledica, pa onda iznese malo ozbiljnije i postenije misljenje, sa zadovoljstvom cu to procitati.

  9. Kojim vi kreaturama ustupate prostor. Zašto ne izvršite istraživanje koliko Srba se od 1990. (pre početka raspada SFRJ), do danas doselilo iz Hrvatske u Srbiju i zašto. Onda ćete utvrditi da je pobeglo skoro pola miliona ljudi. Nisu došli što vole Stbiju već nisu smeli da ostanu u Hrvatskoj ustašoidnoj državi. Ne priliči demokratskom listu i portalu, (uz to nezavisnom), da ulepšava ili još gore, izvrće istinu. Možda vi i niste baš toliko nezavisni?

  10. U bosni se stalno i dalje prica o Srebrenici nakon tolikih godina jer politicari tako dobijaju jeftine bodove, u Srbiji nas bar ne truju nacinalizmom i Krajinom.

  11. Jer smo tako u mogucnosti…koji je ovaj fasista, da li zna neko ???

  12. Ko je ovaj lik? Mora da po svoje misljenje ide u Zagreb. Hrvati su proglasili nezavisnost i gurnuli prst u oci srbime vracajuci sahovnicu i ustasluke. Pa pogledajte im zastavu, sahovnica u obliku slova U, slicna tabli iznad ulaza u Jasenovac. Normalno da su se srbi pobunili, lose je sto im je pomagao Milosevic koji se vise brinuo za komunizam i vlast nego za krajinu koju je zeleo srpski narod. To je problem, ne nasilni Beograd, vec nesposobni Beograd.

  13. Pokret ili sta li su vec za koji ne glasa ni uza familija dobija nesrazmerno veliki prostor u tzv. nezavisnim medijima – sta ti je to kada si na liniji sa interesima pojedinih zapadnih drzava i prikacen na grantove. Dovoljan je i pogled na sastav tzv. politickog saveta GDF-a da se shvati sa kim se ima posla i zasto su im izjave bas ovakve ili zasto brane Mila i promovisu legalizaciju albanske tvorevine na Kosovu.

  14. Takodje kada se priča o Srebrenici recite da je pre tog ratnog zločina etnički očišćeno oko 150 Srpskih naselja a da su streljani oni koji su to uradili.

  15. Srbi su proterani laznom politicos milosevica I sadanjeg rukovodstva, u kaliningrad nije bilo rata dok nisu dosli pljackasi da kao da pomognu I odu kuci,stand pricamo lazi I verujemo u njih I zamajavamo vlastiti narod.Komentare pisu oni koji nemaju pojma sta se desavalo I kako je klika iz Bg prodala I komandovala krajinom

  16. Sramota! Nije vama nista kriv Beograd sto ste hteli da pravite drzavu u drzavi! A sto se tice nacionalizma i mrznje o kojoj govori GDF, upravo ste vi koji ste izbegli u Srbiju oni koji sire sovinizam i mrznju!!!! Sram vas bilo dobrote, sve sto smo imali podelili smo sa vama. Stidite se

  17. Voleo bih da mi ovakvi pametnjakovići kažu, za šta to Beograd (namerni eufemizam za Srbiju) nije kriv. Verovatno čak i za zemljotres u Hrvatskoj. A kada će neko drugi da bude za nešto kriv?

  18. A da si pitate zašto je došlo do “ balkan revolucije“. Ne treba nikoga da podsećam da su preko noći Srbi izgubili sva radna i ljudska prava. Zemljom su zavladala nedostaje vratila se ustaška emigracija i da ne nabrajam poznato.
    Šta bi bilo da je Tuđman rekao mi želimo svoju, samostalnu državu, sada je prilika za to, aSrbi kao konstruktivni narod ostaće u Hrvatskoj i ne im faliti dlaka s glave.
    Možete to da zamislite, i šta bi se onda desilo ?

Ostavite komentar


Politika

Izborni marketing ili vizionarska ideja za opstanak Starog kontinenta: Šta misle sagovorici Danasa o izjavi Emanuela Makrona da je Evropa smrtna? 10

Izborni marketing ili vizionarska ideja za opstanak Starog kontinenta: Šta misle sagovorici Danasa o izjavi Emanuela Makrona da je Evropa smrtna?

"Ističući da je Evropa smrtna, predsednik Republike Francuske Emanuel Makron je u svom govoru na Sorboni, izabrao da simbolički ukaže na bezbednosni problem koji ima Stari kontinent, ali i da da viziju Evrope koja dolazi posle Pax Americane, odnosno vremena koje bi moglo da nastupi, ukoliko SAD prebace težište vojne bezbednosti kontinenta na same Evropljane.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.