Ipak proglašena lista Belog; čija je lična karta? 1Foto: Epa/STR

Gradska izborna komisija proglasila izbornu listu pod nazivom Ljubiša Preletačević BELI – Zato što volimo BELOVGRAD, na osnovu saglasnosti osobe koja se zvanično zove Ljubiša Preletačević Beli.

Upravni sud juče je saopštio da je usvojio žalbu koju je podneo jedan birač i poništio rešenje Gradske izborne komisije grada Beograda o proglašenju izborne liste broj 22 pod nazivom „Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD“.

GIK je juče dala rok od 48 sati predstavnicima ove liste da otklone nedostatke, da bi noćas oko ponoći proglasila lista Preletačevića Belog.

Beli je na svom Tviteru objavio fotografiju lične karte koja se vodi na izvesnog Ljubišu Preletačevića Belog, a koja je izdata upravo juče 21. februara u Beogradu, ali za sada nije jasno odakle taj dokument.

Emilija Orestijević iz CeSID-a koja je bila noćas u GIK u svojstvu posmatrača kaže za sajt Danasa da ličnu kartu na ime Ljubiše Preletačevića Belog niko nije doneo na uvid, jer za tim nema ni potrebe, već je predata pisana saglasnost te osobe da se njegovo ime koristi na izbornoj listi. Ta saglasnost je, kako dodaje, overena kod notara koji je morao da proveri verodostojnost lične karte, a proverom na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave osoba sa tim mati;nim brojem upisana je i u birački spisak u biračkom mestu Mladenovac.

Beli je za danas u 17 časova najavio konferenciju za novinare.


Pored Preletačevićeve liste kako je danas saopšteno iz GIK-a, usvojeno je i rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanih za 4. mart 2018. godine, rešenje o utvđivanju Zbirne izborne liste, kao i Odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu predloga izgleda biračkog listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari