GIK: Proglasila listu POKS 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Gradska izborna komisija saopštila je da je danas Listu „Predrag Marković – Pokret obnove Kraljevine Srbije“, koja će biti pod brojem 14 na lokalnim izborima u srpskoj prestonici.

Kako navode izborna komisija nije odmah prihvatila listu „Predrag Marković – Pokret obnove Kraljevine Srbije“ isključivo zbog jednog dokumenta. Reč je o državljanstvu gospodina Predraga Markovića – i to ne zato što državljanstvo ne postoji, nego zato što nije „mlađe“ od 6 meseci. Taj nedostatak je odmah otklonjen, a zvanično je utvrđeno da su svi predati dokumenti validni i ispravni.

Lista POKS je proglašena i zvanično i Beograđani će tako, na lokalnim izborima, moći posle 73 godine da glasaju za listu koja u svom nazivu ima Kraljevinu Srbiju. A koliko je to važno, možemo da vidimo na primerima gotovo svakodnevno. Juče smo imali prilike da vidimo kakav odnos bi imale najznačajnije svetske sile da je Srbija kraljevina. Ono što nije pošlo za rukom mnogim državnicima širom sveta, pošlo je već treći put Kraljevskoj porodici Karađorđević, koja je jučerašnji dan provela u druženju sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i njegovom suprugom Melanijom, u Palm Biču, u prijateljskoj atmosferi. Kao što je Srbija bila poštovana u celom svetu i podržavana od najmoćnijih saveznika tog vremena – SAD, Rusije, Francuske i Velike Britanije – tako će ponovo biti, kada se vrati svojim korenima i vremenu kada je nizala pobedu za pobedom, a to je bilo kada je bila kraljevina – izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari