Gođevac (SSP): Svakodnevno novi dokazi izborne krađe u Beogradu 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac danas je saopštila da se svakodnevno skupljaju dokazi izborne krađe u režiji Srpske napredne stranke koja je omogućila da ljudi koji ne žive u Beogradu glasaju na lokalnim izborima.

Ona je navela primer da je na biračkom mestu 42 na Vračaru registrovano 56 novoprijavljenih glasača, a SNS je na tom biračkom mestu povećao svoj rezultat od prošlih izbora za tačno 56 glasova.

„Po našim saznanjima na jednoj adresi u Gružanskoj 31, koja pripada ovom (glasačkom) mestu je prijavljeno 24 ljudi, a komšije su nam rekle da ih niko nije video. Ovo je samo još jedan dokaz naprednjačkog izbornog inženjeringa koji je omogućio ljudima koji ne žive u Beogradu da glasaju na lokalnim izborima, pa nam se onda na društvenim mrežama hvalio i načelnik opštine Sokolac iz Republike Srpske Cicko Bjelica, kako je glasao na Vračaru“, navela je Gođevac.

Ona je ocenila da je potpuno jasno da je reč o organizovanoj grupi koja je prvo ljude koji nemaju prebivalište u Beogradu ubacila na birački spisak fiktivnom prijavom na adrese, a onda ih organizovano dovodila da glasaju kako bi ukrali pobedu opoziciji,

„Neće im proći, uhvatili smo ih u pokušaju da nas pokradu i sada zahtevamo da se ovi izbori ponište, srede birački spiskovi i omogući svima da slobodno i u skladu sa zakonom glasaju, baš kao što se to radi u bilo kom civilizovanom društvu“, rekla je ;Ana Gođevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari