Gojko Božović: Lako je Basari! 1Foto: FoNet/ Sluzbeni glasnik

Komentarar izjave Jelene Trivan, direktorke Službenog glasnika, da će pisca Svetislava Basaru braniti od levičara i desničara jer je, prema njenim rečima, neprihvatljiv i za dnevni list Danas i za desničarsku stranku Zavetnike, dao je između ostalih, i glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović.

Gojko Božović, pesnik i izdavač:

Lako je Basari kada se našao pod okriljem tako visokog pokroviteljstva.

Dejan Stojiljković, pisac:

Nejasno mi je šta je Jelena Trivan htela da kaže time da će braniti Basaru i od Danasa i od Zavetnika. Nejasno mi je i zašto je on prešao u Službeni glasnik, mada svako ima pravo da bira. Jer, koliko znam, on je imao vrlo lep tretman u Laguni, koja je objavila njegove brojne romane, kao i „Kontraendorfin“, za koji je dobio Ninovu nagradu. U svakom slučaju, želim mu sreću sa novim romanom.

Mihajlo Pantić, pisac i kritičar:

Mislim da je danas sve marketing – što ste provokativniji, to je veća pozornost javnosti, i to nije od juče, samo što je sada marketinški govor dijagnoza našeg trenutnog stanja. Provokacija, bilo kome upućena i iz bilo kog razloga, po pravilu se munjevito pretvara u medijsku vest. Čak i u slučaju kada se u potpuno nezamisliv kontekst dovode tako oprečne pozicije, nezavisno od njihove suštine i prirode, čime se one na neki način „izjednačavaju“ u javnosti. Meni to pominjanje Danasa, u istoj „ravni“ s nekakvim Zavetnicima, zvuči neverovatno, manipulativno, i liči mi na pravljenje nekog „kentaura“.

Dragoljub Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa:

Basara nije bio nepoželjan u Danasu, pošto je prešao da piše u Kurir svojevoljno – iz čisto lukrativnih razloga. Pa da bi opravdao svoj blam pred cenjenim publikumom, izmislio je nekakvu netrpeljivost Danasa prema njemu. Iako je Basara do poslednjeg dana pisanja u Danasu imao otvorenu ponudu da ostane i nastavi da piše, ali za manje novca nego u Kuriru. Trivanki je bolje da odbrani Basaru od njega samog, to je njegov najveći problem. Malko je moralno propo u poslednjih godinu dana, ali svojom voljom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari