Gojković: Nudimo promenu državnog uređenja zemlje

Pokret obnove Kraljevine Srbije uselio se u nove prostorije

Ostavite komentar


  1. POKS može da osvoji preko 10% glasova, ako se građanima objasni da u Kralj Srbije ne bi bio "vladar", nego bi imao PROTOKOLARNU funkciju (kao u drugim evropskim kraljevinama) , a vlast bi pripadala NARODU preko NEPOSREDNO izabranih predstavnika u Parlamentu i lokalnim skupštinama !

  2. Mi sa našim udruženjem hoćemo najviši tron, zato smo ga registrovali: “Za Cara i Otažbinu”. Kakvih sve nema među Srbe, ta još sa diplomama i naučnim zvanjima?! Da li to niko im nije stradao od 25% srpskog življa i 56.7% muških glava koje je odveo u smrt nedovršene svesti kralj Aleksandar sa njegovim predsednikom Vlade, haokštaplerom Pašićem?

  3. Да би направили добар резултат , ПОКС се мора одрећи слављенја 27.марта 1941. (као што наводе у својој Декларацији о осниванју ), јер је то најтужнији датум у историји Срба , због кога им је растурена Краљевина и у грађанском рату побијено преко МИЛИОН грађана, а на власт дошли комунисти и језуити ! !

  4. "Povratak korenima i monarhiji" ! Vama bi glas mogao dati, jedino onaj, koji nista o srpskoj istoriji nezna. Kad je zapucalo, ostavili ste narod, i sa koferima zlatnika, porodicama i poslugom, avionima pobegoste za London. Tamo ste Srbiju, svojim boravkom (ogovaranjem i jajarskim ponasenjem), dali pravu sliku srpskog naroda. Ko zeli vise da sazna o "slavnoj dinastiji", neka procita "Ambahade"-Crnjanskog.

  5. "Povratak korenima i monarhiji" ?! Šta je konkretna svrha te inicijative ? Zar je neko toliko naivan da će poverovati da će život u Srbiji biti mnogo bolji promenom državnog uređenja ? Taj "povratak" bi bio samo dodatni trošak budžeta .Drugo,taj ko zagovara tu ideju treba da pogleda Đeneralštabnu kartu kraljevine Srbije iz,recimo 1894.god.,pa će videti da u sastavu te kraljevine nema ni Kosova kao ni Vojvodine ! E,to su "koreni" !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.