Gojković: O smeni kada skupe potpise 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da kada poslanici opozicije budu imali 126 poslanika onda će se razgovarati o njenoj smeni, ali da neće da predje preko uvrede koja joj je upućena.

Nešto ranije je poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao da se „za politiku kaže da je bliska prostituciji, kada je vode prostitutke, ženske ili muške“.

Gojković je, na sednici parlamenta, kojoj ne prisustvuje odredjen broj poslanika opozicije rekla da neće da razgovara sa poslanicima koji je vredjaju i koji su počinili falsifikat time što su podnosili dopune na dnevni red sednice koja nije zakazana.

Poslanici Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke, koji prisustvuju sednici, naveli su da je Gojković odložila vreme zasedanja, napominjući da je neistina da sednica u 10 sati nije bila ni zakazana, jer su poslanici dobili saziv.

Živković je rekao da je Gojković neistinitim izjavama o falsifikatima povredila dostojanstvo skupštine i da je laž da sednica nije zakazana, da je druga laž da je otkazana jer to nije moguće ako sednica nije zakazana, dok je isto laž da se ponovo zakazuje ista sednica.

Arlaukanje je ukinuto i u afričkim parlamentima, rekao je Živković, pošto su poslanici vladajuće koalicije, dok je on govorio, u znak protesta galamili i udarali po stolovima.

Poslanik SRS Nemanja Šarović rekao je da je jedini smisao priče o otkazivanju i zakazivanja sednice to da se poslanici onemoguće da podnesu veliki broj dopuna na dnevni red.

Poslanici radikala će učestvivati na sednici parlamenta, rekao je Šarović.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je rekao da se u parlamentu mora poštovati elementarni red i da je ovo što se danas dogodilo odgovor na pitanje zašto je Srbija tako tragična.

Vlast mora da shvati da je manjina u parlamentu manjina koja ima neko pravo, a da je snaga većine da toj manjini garantuje neka prava, rekao je Jovanović novinarima u parlamentu i naveo da nema smisla bojkotovati rad.

Njegova stranka nije prisustvovala sastanku stranaka opozicije i nije se priključila bojkotu opozicionih
stranaka, dok je taj bojkot upozorenja potpisala Demokratska stranka, ali njeni poslanici učestvuju u radu.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je laž da je predsednicu parlamenta Maju Gojković poredio sa prostitutkom, niti mu je to bila namera, ali je pozvao Gojković da zbog svega što se događa u parlamentu „spasi dušu i podnese ostavku“.

Ja sam u toj izjavi, koja je snimljena i dostupna, ponovio metaforu o tome da se kaže da je „politika kurva“ i da mnogi vole da kažu da je bliska prostituciji, samo ako se time bave prostitutke, muške, ženske ili bilo koje druge, rekao je Živković novinarima u parlamentu.

Za Maju Gojković sam rekao da je Maja Preletačević, ali to nema veze sa ovim. Niti sam uvredio bilo koju poslanicu, niti ženu koja se bavi politikom, dodao je on.

Živković je pozvao Gojković da umesto što poslanike naziva falsifikatorima, ako za to ima dokaze, prijavi ih nadležnim organima.

On je rekao da će Nova stranka učestvovati na sednici parlamenta, jer vlast priželjkuje bojkot opozicije, a poslanici moraju biti imuni na laži vlasti jer su ih građani birali da se bore, a ne da beže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari