Govor Natana Albaharija u Stokholmu: Nije lako otrgnuti se ruskom uticaju 1Pokret slobodnih građana

„Nije lako otrgnuti se ruskom stisku i uticaju, ali zajedno sa prijateljima iz Evropske unije moramo biti otporni i stati rame uz rame sa našim evropskim i evroatlantskim saveznicima“, rekao je Natan Albahari narodni poslanik kao član delegacije Odbora za evropske integracije u Stokholmu.

Kako prenosi informativna služba Pokreta slobodnih građana, Albahari je to rekao na sednici COSAC-a – skup Odbora za evropske poslove država članica i kandidata EU.

Pomozite nam da zajedno ostvarimo naš cilj i da vrata Evropske unije budu otvorena za Srbiju, poručio je.

„Srbija je ovde, u Evropskoj uniji, kao pravi prijatelj i partner i nikada nećemo odustati od borbe i nastavićemo da se borimo u parlamentu da dobijemo većinsku podršku za preko potrebnu promenu politike Srbije i otklon od Rusije“, dodao je Albahari.

„Kada smo se prošle godine sastali u Pragu, govorio sam o potrebi i hitnosti da se naš parlament pozabavi pitanjem pridruživanja Srbije EU o Ukrajini. Da, Srbija je glasala za sve rezolucije UN koje osuđuju rusku invaziju na Ukrajinu, ali, nažalost, još uvek zaostajemo u koracima koji bi pokazali našu solidarnost i partnerstvo sa našim ukrajinskim i evropskim prijateljima. Samo glasanje u UN nije dovoljno, Srbija mora da prilagodi svoju spoljnu politiku sa EU i uvede sankcije Rusiji“, zaključio je Albahari, prenosi PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari