Građanska inicijativa SDP na kosovskim izborima na listi Srpske liste 1Kosovska Mitrovica Foto: Kancelarija za KiM

Građanska inicijativa SDP, čiji lider je bio ubijeni Oliver Ivanović, saopštila je da će na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu izaći „sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi Srpska lista – Aleksandar Vučić“.

Inicijativa je u obrazloženju te odluke navela da je „Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa“.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je ranije da će ta politička organizacija danas saopštiti konačnu odluku o učešću na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu koji su raspisani za 6. oktobar.

Marko Jakšić iz GI SDP ovaj potez Građanske inicijative koju je osnovao Oliver Ivanović najavio je na Fejsbuku navodeći da bi ga zbog toga bilo sramota i od ljudi i od pokojnog Ivnaovića. On je kasnije napisao da je izašao iz te organizacije uz obrazloženje da ne želi da ga „povezuju sa nekim licima ili političkim opcijama u bilo kom obliku“.

Građansku inicijativu SDP osnovao je Oliver Ivanović koji je ubijen ispred stranačkih prostorija u severnom delu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine. Nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu otkriveni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari