Građanska inicijativa SDP: Postoji bojazan da se neće doći do saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića 1foto EPA-EFE/Đorđe Savić

Građanska inicijativa (GI) „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP) saopštila je danas da se suđenje u Prištini za ubistvo lidera te stranke Olivera Ivanovića ;privodi kraju, a da kod njih postoji bojazan da se neće doći do saznanja ko ga je naručio i izvršio.

„I pored postupka koji se vodi u Prištini prema trećoj optužnici i mnogobrojno održanih ročišta na kojima su ispitani svedoci, mi, njegovi saradnici, prijatelji i javnost, ostajemo uskraćeni za odgovor na pitanje koje svih ovih godina postavljamo, a to je ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića“, piše u saopštenju.Navodi se i da oni neće prestati da se bore dok ne saznaju ko je naručio i izvršio ubistvo Ivanovića.

„Pravda je spora, ali dostižna, ‘valjda će i ovde pravde biti’, reči koje je Oliver često izgovarao jer je uvek u pravdu verovao“, navodi se u saopštenju.

GI SDP navela je da će sutra, 16. januara u 10.00 položiti cveće i zapaliti sveće ispred spomen ploče na mestu ubistva u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari