Građanski front osudio pretnje organizaciji 'Bez straha' iz Apatina zbog poziva na bojkot 1Građanski front

Građanski front je osudio danas pretnje vladajućeg režima i zastrašivanje organizacije „Bez straha“ iz Apatina „dan nakon što su održani nelegetimni i lažirani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji“, saopštila je ova politička koalicija.

Građanski front je saopštio da „umesto što proganjaju građane koji izražavaju nezadovoljstvo zbog vladajuće politike straha, ucena i siromaštva, tužilaštvo i policija morali bi da brane javni interes i reaguju zbog niza krivičnih dela koje je vladajući režim počinio pri organizaciji izbora“.

„Nepravilnosti na sam dan izbora su, prema organizaciji CRTA, utrostručene u odnosu na 2016. godinu“, navodi se u saopštenju i dodaje da su u te nepravilnosti ubrojane i kontrola i zloupotreba medija, ucene i pritisci na birače da glasaju za vladajuće partije, kao i zloupotrebe javnih resursa za potrebe vladajuće partije.

Građanski front navodi i da su izbore na čiji je bojkot pozivala organizacija „Bez straha“ iz Apatina obeležili i „vodjenje paralelnih evidencija i izvoda iz biračkih spiskova od strane aktivista režima ispred biračkih mesta, omogućavanje većem broju ljudi da glasaju više puta i isplata novca da bi se glasalo za vladajući režim“.

„Aktivisti ‘Bez straha’ u Apatinu su bojkotovali izbore 21. juna i pozivali gradjane u prethodnim nedeljama da ne učestvuju u nameštenim izborima koji ne mogu oslikavati pravu volju gradjana. Zbog svog političkog stava lokalna vlast u dosluhu sa policijom pokušava da ih zastraši i kazni, pozivajući ih na saslušanje u policiju u predistražnom postupku pod optužbom da su sprečavali građane da izadju na izbore i ometali postupak glasanja“, navodi se u saopštenju.

Građanski front je asocijacija lokalnih pokreta koju pored Ne davimo Beograd, čine: Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front, Kritična masa Kula, Gradjanski front Vlasotince, Bez straha Apatin, Lokalni front Valjevo i Inicijativa za Požegu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Građanski front osudio pretnje organizaciji ‘Bez straha’ iz Apatina zbog poziva na bojkot”

  1. Pa, zar vas više nije sramota? Niko vas ne zarezuje više ni u Srbiji, ni u Evropi, a ni u Svetu, a i CRTA ima kredibilitet… Žalite se Tanji Fajon.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.