Građanski preokret: Šta se desilo sa flaširanom vodom? 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Građanski preokret je 23. marta pozvao Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu, Vladu Srbije i Pokrajinsku vladu Vojvodine da Zrenjanincima obezbede dostavu pijaće vode u akciji od vrata do vrata, s obzirom na to da je voda u gradskoj vodovodnoj mreži zabranjena za piće…

…a da je građanima starijim od 65 godina potpuno zabranjeno kretanje, dok je i mlađima otežana nabavka namirnica u uslovima mera uvedenih tokom vanrednog stanja.

Na apel je jedino reagovao Igor Mirović, predsednk Pokrajinske vlade Vojvodine, obećavši već dan kasnije, 24. marta, slanje donacije flaširane vode Zrenjanincima, uz najavu da će se toj akciji pridružiti i gradska vlast u Zrenjaninu.

S obzirom na to da u Zrenjaninu nije zabeležena akcija podele vode koju je uputila Pokrajinska vlada, Građanski preokret ju je upitao da li je donacija poslata kako je i najavljeno, kada i kome.

Iz Sekretarijata Pokrajinske vlade je stigao odgovor da je naredbom pokrajinskog Štaba za vanredne situacije u Zrenjanin poslato 48384 litara flaširane vode. Voda je isporučena 25. marta, odgovorno lice za prijem je bio Dragan Ćapin, a adresa isporuke je bila Bomist doo, Železnička bb. Dragan Ćapin je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, a Bomist doo je privatno preduzeće za trgovinu građevinskim materijalom, koje u Železničkoj ulici ima stovarište svoje robe.

S obzirom na činjenice, Građanski preokret poziva gradsku vlast u Zrenjaninu da objasni šta se dogodilo sa vodom koju je Pokrajinska vlada Vojvodine donirala Zrenjanincima, a nadležno tužilaštvo da istraži da li je došlo do zloupotrebe ovlašćenja i protivpravnog otuđenja imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari