Gradonačelnik Bora pozvao građane da izađu na referendum, do 13 časova glasalo 12,49 odsto upisanih birača 1Foto: EPA-EFE/MARKO ĐOKOVIĆ

Svih 47 glasačkih mesta na teritoriji grada Bora jutros su otvorena na vreme i izjašnjavanje građana na referendumu odvija se bez problema i neregularnosti. U gradskoj komisiji u Boru, koja je nadležna za sprovođenje referendum, još kažu da je do 13 časova glasalo 12.49 odsto Borana upisanih u birački spisak.

Pravo glasa u Boru imaju 40.973 osobe koliko je upisano u birački spisak. O predloženim promenama Ustava u oblasti pravosuđa stanovnici tog grada izjašnjavaju se na 47 glasačkih mesta.

Na jednom od njih svoje glasačko pravo iskoristio je i Borski gradonačalenik Aleksandar Milikić koji je u izjavi za RTV Bor, između ostalog, pozvao Borane da izađu na referendum.

– Srbija treba da dobije savremeni Ustav kao što se i savremeno razvija, gde će se pravosuđe i tužilaštvo birati na jedan drugi način, nezavisno. Pozivam sve građane grada Bora da izađu na referendum i iskoriste svoje ustavno i građansko pravo, da izađu na birališta i po svojoj volji i nahođenju iznesu svoje mišljenje. Mislim da i Srbija i Bor idu jako, jako brzo napred i da je sada zadatak pored svega što se radi kapitalno u razvoju grada, u razvoju države, da se menjaju i institucije i državna organizacija. I upravo je Srbija pokazala i pokazaće na ovaj način, zalaganjem i svojim razvojem da će se stvari menjati još brže – izjavio je Milikić.

Prema podacima gradske komisije do 13 sati glasao je 5.121 građanin, odnosno 12,49 odsto od ukupnog broja glasača u Boru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari