Gradonačelnik Kijeva Kličko na Tviteru: Preti uništenje 1foto FoNet/AP

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko oglasio se na svom Tviteru posle eksplozija koije su rano jutros odjeknule u centru tog grada.

Kličko je, uz fotografiju sa lica mesta, napisao da su prema preliminarnim podacima tri osobe povređene, da kuća gori te da preti uništenje.

„Prema preliminarnim podacima, tri osobe su povređene, od kojih je jedna u kritičnom stanju, od olupine rakete u stambenoj zgradi u ulici Košice 7-A. Hitna pomoć odvozi ljude u bolnicu. Na licu mesta rade sve službe hitne pomoći. Kuća gori, preti uništenje“, napisao je Kličko.

Nešto ranjije Kličko je objavio onlajn brifing o situaciji u Kijevu.

„Onlajn brifing gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička o situaciji u prestonici u vezi sa agresijom ruskih trupa“, napisao je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine.

A pre toga objavio je da je Kijev u vanrednom stanju.

„Kijev pod vanrednim stanjem – Operativni štab glavnog grada objavio je niz odluka u vezi sa agresijom“, naveo je Kličko.

Podsetimo, snažne eksplozije odjeknule su jutros rano u centru Kijeva, a vlasti navode da su najmanje tri osobe povređene dan nakon početka invazije Rusije na Ukrajinu, prenose agencije.

Gradska uprava glavnog grada Ukrajine, Kijeva, oglasila je jutros vazdušnu opasnost. „Pažnja, ovo nije vežba. Proglašena je vazdušna opasnost! Kada čujete sirene, odmah se uputite ka najbližem skloništu“, navedeno je u saopštenju gradske uprave koje prenosi agencija Interfaks Ukrajina.

Sve vesti vezane za krizu na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari