Gradska vlast daje 30 miliona više za prevoz: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac 1Foto: Z. S. M.

 

Građane Kragujevca će gradski i prigradski prevoz od decembra meseca koštati više za oko 30 miliona dinara mesečno, a ugovor o javno-privatnom partnerstvu je sklopljen na period od 10 godina sa firmom ASP „Strela-Obrenovac”, istakli su danas na svojoj konferenciji za štampu predstavnici opozicione kolaicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac.

Do 30. novembra, kako oni kažu, cena po kilometru je bila 188 dinara, a od 1. decembra je 262 dinara po kilometru.

Ukupna vrednost ovog ugovora je nešto više do 12.500.000 dinara, a potpisivanjem ovog ugovora je, po njima – „naneta šteta budžetu za oko 1,5 milijardi dinara”.

– Javna je tajna bila još pre nekoliko meseci da se javno-privatno partnerstvo za gradski prevoz namešta za firmu iz Obrenovca, kao i da je predstavnik te firme bio prisutan na sastancima kada je bila u toku priprema za izradu projekta što je nedopustivo. Po informacijama koje smo dobili konsultant za pripremu tenderske dokumentacije za JPP je poslat od strane preduzeća koje je i dobilo ovaj posao, izjavio je narodni poslanik Dalibor Jekić, kandidat za odbornika liste Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac.

Po njegovim rečima, cena od 262 dinara je određena kao da su u pitanju sva nova vozila kako u gradskom tako i u prigradskom prevozu, a samo 1/3 korisnika se vozi novim autobusima dok se 2/3 korisnika i dalje prevozi starim autobusima.

Gradska vlast daje 30 miliona više za prevoz: Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac 2
Foto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Takođe, istakao je Jekić, za ovu cenu građani nisu dobili bolju ponudu jer je broj polazaka ostao isti.

– Pitamo gradsku vlast zbog čega za ovu abnormalnu cenu nemamo sve nove autobuse od samog početka primene ugovora, kao i zbog čega nemamo u ugovoru učešće minimum 20 vozila na električni pogon, pitao je on gradske vlasti u svom današnjem obraćanju javnosti i medjima.

Za Ujedinjene protiv nasilja – Nada za Kragujevac „zbog ovakvog rasipničkog odnosa prema gradskom budžetu ne mogu da asfaltiraju ulice, ne mogu da se grade vrtići, ne možemo da imamo besplatne udžbenike, ne može da se rekosntruiše dvorana ’Šumadija’”.

– Da bi ovakav odnos prema novcu građana Kragujevca zaustavili, glasajte 17. decembra za listu Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac br.10, pozvao je na konferenciji za štampu Dalibor Jekić, drugorangirani na listi za odbornike ove opozicione koalicije.

Da podsetimo Koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – nada za Kragujevac na lokalnom nivou čine gradski odbori sedam opozicionih stranaka: Stranka slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove kraljevine Srbije i Pokreta slobodnih građana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari