Granične jedinice kosovske policije odlučile da ne priznaju pasoše Srbije

Ostavite komentar


  1. Da li će naš „Mahatma Gandi“, da nastavi svoju politiku „okretanja drugog obraza“ ili će konačno da, na recipročan i primeren način, odgovori na ovaj arnautski teror? Svaki kontakt sa ovom razularenom ruljom trebalo je prekinuti sutradan pošto nije formirana ZSO. Voleo bih da znam šta je bilo u glavama našeg pregovaračkog tima? Danas naš „Gandi“ i pripadajuća mu „krpiguz elita“ pominju samo takse što je neposredni dokaz da je Haradinaj bio u pravu, kada je uvodio takse. Ne zaboravimo, ovi naši „nacionalisti“ su mesecima, pre uvodjenja taksi, trubili po medijima kako je uvoz sa Kosova desetak miliona evra a izvoz oko 400 miliona evra, crtajući Srbiji metu na čelo i pokazujući albanskom „Ali Babi“ sa svim njegovim razbojnicima gde treba da udari.

    1. Вама назови Кнежевићу није познато да српски гранични службеници не уважавају нити су икада уважавали косовске путне исправе? Ово данас Косовари окренуше лист, јер досадашње окретање образа није уродило плодом. Питам се шта им је требало толико дуго, ко да не знају с ким имају посла…

      1. Ja mislim da znaš Milivoje da građanima Srbije (i Srbima na KiM i Albancima u Srbiji) nije potreban pasoš već vazeća lična karta. Ja npr. i ako imam kosovsku ličnu kartu na administrativnom prelazu ne pokazujem je već ovu srpsku. Isto važi i za vozačke dozvole i vozila sa srpskim registarski brojevima osim za vozila sa registarski tablicama kosmetskih gradova. Ja npr. da imam auto ne bi mogao da privirim sa mojom PE registracijom ili Ti Milivoje sa Tvojom PR regisarskom tablicom lepili bi nam nekakve nalepnice.

        1. Ја, Миодраже, питам како грађани Косова прелазе у Србију, и је ли истина да српска администрација њихове пасоше нити признаје нити је икада признавала? С каквим образом се сада протествује што они неће више да признају наше?

      2. Ајде „Миливоје“ или боље речено Малићи. Давно вам је требало увести путовање преко Србије само са српским документима. Биће и то једног дана не брини.

        1. @Boba***I svemir,vreme i prostor,NATO,USA,EU,rusija,Kina će nestati jednog dana,ne brini! Prelazak na Kosovo je svima omogućen sa ličnim kartama,ali pošto ti ne čitaš ceo članak već samo naslove nije ni čudo da l.p.t.š! Kako je moguće da neko ima srpski pasoš a nema l.k.?! Na osnovu čega je dobio taj pasoš? Obaveza svakog punoletnog građanina ove države je da kod sebe UVEK poseduje ličnu kartu!Ni to ne znaš?

      3. Opet balističko-balijska podguzna muva, koja piše ćirilicom, kako bi, kao neko ko „piše srpski“, odnosno, kao „pravi srbin“, bio ubedljiviji u svom neprestanom i neprekidnom baleganju Srba i Srbije. Taktika tipična za konvertite koji su spremni da pobiju na hiljade svojih sunarodnika, optužujući za to Srbe, kako bi ostvarili neke svoje prljave političke ciljeve, koje nisu mogli da ostvare ratom.. Naravno da srpski bezbednosni organi neće priznavati lažne isprave još lažnije „države“, stvorene američkim protivprirodnim i protivpravnim bludom na teritoriji Srbije. Miraleme, ostaje Vam da patite zajedno sa Vašim arnautskim „herojima“. Ja se ipak nadam, da će Srbija uskoro morati da odgovori na kontinuirano arnautsko ludilo i napravi sanitarni kordon oko ovog „sanatorijuma“, u cilju što boljeg lečenja lečenja pacijenata u tom „sanatorijumu“. Mislim da je vreme da se primene kontra mere, bez obzira na stav i mišljenje „medjunarodne zajedniuce“, ma šta se pod time poldrazumevalo.

          1. Mene mo\ete naayvati bilo kako osim, arnautinom. Tu „čast“ ipak ne bih mogao da podnesem. Osećao bih se kao krastava žaba.

          2. Не плашите се, назови Кнежевићу; нико Вас неће никако називати. Ипак, приметите да је отац оца Србије, Црног Георгија, био Албанац…

          3. @Muljivoje Radakoviqi: Ne zaboravite gospodine Muljivoje Radakoviqi da je otac tog Albanca, koji je bio otac oca Srbije Crnog Georgija, bio Srbin. Znam sa sigurnošću, pričala mi pokojna strina, „živ mi tebe“.

          4. Признајем, назови Кнежевићу, да ми је та Ваша тврдња новост и да нисам до сада наилазио на њу ни у литератури, ни испред задруге, но не би ме ич чудило да је тачна – на Балкану се посве сигурно не зна ко кога…

        1. Svaka cast Danas, objavljujete svaki Komentar ovog Psihopate I verovatno ratnog zlocinca takozvanog Z.Knezevic. Gde su ta vremena ili Administratori koji ne bi ni za sta objavili ovakve Komentare pune mrznje ne samo za pojedince nego za jedan Narod?

          1. Променила се политичка ситвација: сад су Обрадовић, Јеремић и Паровић у СЗС…

          2. Evo ga Muljivoje Radakoviqi, koji pokušava da dobije monopol na komentarissanje pojedinih članaka, tako što vapi i moli redakciju „DANAS“-a da zabrani komentare, koji mu oponiraju?! Tako bi gospodin Muljivoje Radakoviqi mogao da se „raspojasa“ sa svojim baljezgarijama. Da komedija bude veća, odmah ispod komentara kojim traži od Administratora da primeni čuvenu „demokratsku“ metodu koja se zove „zabrana mišljenja“, sledi komentar dotičnog i „filozofska“ misao, da se „situacija promenila“, što opet ne odgovara njegovim visokim demokratskim standardima?! Providni ste gospodine Muljivoje Radakoviqi kao jednoslojni toalet papir.

          3. Gresite takozvani Z.Knezevicu. Nisam ja Milivoje Radakovic nego jedan veran citalac Danasa. Na ovom sajtu su do sada Komentare pisali ljudi koji svojim Intelektom stoje iznad prosecne mase i bez mrznje i argumentovano iznose svoje misljenje. Vi i vama slicni ne pripadate ovde. Pa pobogu, imate vas Informer, Alo…to je vas nivo.

          4. Ви се, назови Кнежевићу, помало па-па-параноични? Претпостављам да без те карактеристике не примају у ЈУЛ…

    2. O Arnautima pišeš Zorane,
      Pročitaj delo Alekse Bogosavljevića, „O Arnautima“ 1886, pa ćeš sebe videti gde se nalaziš.

  2. Đurić komentator odluka prištine kakva pamet da li se nekad pogleda u tv ili ogledalo verovatno se smeje

    1. Стварно штета, Бато; тамо Вам је стари србски град Скадар…

        1. Od kad časno srpsko ime nosi najgori ološ ikada zapamćen u Srbiji i postoji realna opasnost da ga toliko ukalja da ga narod zamrzi. Valja li odgovor „Aleksandre“?

  3. Sad samo drecun da kaze nesto o geostrateskom polozaju ali da to bude konstrutivno………

  4. Da li je bilo ko od vas koji koji ste do sada komentarisali zapazio prvu rečenicu teksta koja glasi:“Prema odluci granične policije zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje POSEDUJU LIČNU KARTU I IZVOD ZA DECU SA FOTOGRAFIJOM“. Isto ovako, sa ličnom kartom, svi možrmo u Bosnu. Ne treba nam pasoš. Dakle, sada kad idem na Kosovo, ne treba mi pasoš već lična karta! Pasoš mi uvek treba kad idem u drugu državu. Prema novim pravilima granične policije Kosovo nije druga država. Zato napred! sa lk do Prištine! Hvala im!

    1. @Miloš***Da nije druga država ne bi ti trebala ni lična karta kao ni izvod za decu sa fotografijom! Da li ti treba l.k. da otputuješ u Suboticu,Novi Sad,Pirot…?I Italijani ulaze u Hrvatsku sa ličnom kartom,a dve su države!

    2. a jeli pokazete licnu kartu i kada ulazite u vojvodinu ili bilo kom drugu kraju serbije pa normalno da je Kosovo Derzava isto kao i BiH i S,Makedonija sa kim imate ugovor da putujete samo sa licinim kartama

      1. Ви, комшија, изгледа нисте чули да Срби не могу себи да дозволе тај луксуз да се обазиру на реалност, како је то ономад формулисао један од мула из Већа чувара националне револуције, иначе бивши професор београдског универзитета, бивши дипломата, и бивши уопште?

  5. Потпуно је јасно да наша садашња Господа српски грамзиви самохвалљиви властодршци (кокани родољуби), нису дорасли ни у ком случају Албанским властодршцима са Косова. Албанци их увек надиграју са 100:0, драстично обрнуто од тврдње политичке глуперде, лапрдана и штетпчине Г-дина Марка Ђурића.
    С тим у вези би београдски Правни, Економски и Факултет политичких наука требали да деле дипломе Дипломирана политичка глуперда, штеточина и лапрдало Г-дину Вучићу, Г-дину Дачићи, Г-ђи Михајловић…. Остали из те грамзиве екипе углавном имају фалсификоване дипломе.

  6. Hajdemo ovako. Sa licnom kartom (i srpskom i kosovskom) nemaju problema da se krecu ni po Srbiji ni KiM. Ko je ta budala da see samo sa srpskim pasosem krece po Srbiji. I najzad, ko moze da izvadi pasos bilo koje drzave a da nema licnu kartu.
    Dakle. Do granicnog prelaza Qafa Prushi ili Jablanice krecite se a srpskom licnom kartom a tek granicnoj kontroli drzave Albanije pokazite srpski pasos.
    Mi sa kosovskim licnim kartama mozemo slobodno uci u Albaniju kao sto mi Srbi mozemo uci samo sa licnom kartom u CG i BiH.

  7. Kako neko može imati srpski pasoš a ne poseduje srpsku ličnu ličnu kartu,prijavu boravka, a dužan je da je uvek poseduje uz sebe?! Sve ukazuje na ilegalan način nabavke dokumenata,a što su provalili kosovski carinici!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.