Grbović: Brnabić nema mandat, ona je Vučićev poverenik za prenošenje naloga 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je danas da Ana Brnabić suštinski nema mandat, već je samo poverenik predsednika Srbije Aleksandra Vučića za prenošenje naloga koji treba da se sprovedu.

„I Vučić i Srpska napredna stranka pripremaju se za njegovo distanciranje od stranke i povlačenje sa njegovog čela. Ovo je priprema za političku ostavinsku raspravu, jer su svi svesni da će doći do pada političke i ekonomske moći te stranke“, rekao je Grbović za list Nova.

On je ocenio da je Srbija u faktičkom vanrednom stanju koje Aleksandar Vučić svesno održava mesecima.

Upitan da li opozicija bolje stoji danas nego u aprilu, kada su bili izbori, Grbović je rekao da gradska opozicija radi odlične stvari i ako tako nastavi, opozicija ima „ozbiljne šanse“ na sledećim izborima.

Takođe je rekao da se nada da će biti održana sednica o Kosovu i Metohiji u parlamentu, ali da je zahvaljujući politici nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, suverenitet države, Srbija je izgubila na teritoriji Kosova i Metohije.

„To nije pitanje nečijeg mišljenja već činjenica. Nemate vojnu kontrolu nad svojom teritorijom. Kad vam neko nacrta gde više ne smete da uđete, onda više niste vlast“, ocenio je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.