pavle grbovićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da nije za to da se narednog petka, u vreme kada je zakazan miting Srpske napredne stranke, održi i protest „Srbija protiv nasilja“.

„Moj stav je ne treba da radimo ništa što će dovesti do zaoštravanja među građanima koji glasaju za ovu ili onu opciju. Nisam za to da se narednog petka organizuje taj skup“, rekao je Grbović za televiziju Nova.

On je naglasio da borba građana i opozicije nije vremenski limitirana i da opozicija treba da pokaže političku odgovornost.

„Moramo da pokažemo političku odgovornost. Onu odgovornost koju predsednik države ne pokazuje kada u ovakvim tenzijama najavljuje izbore. To može da uradi samo neko ko svojoj zemlji ne misli dobro“, ocenio je Grbović.

Na pitanje da li je opozicija spremna za izbore, ako oni uskoro budu raspisani, Grbović je rekao da će uvek biti spremni, jer je učestvovanje na izborima posao svih koji se bave politikom.

Licitiranje sa tim kada će biti koji izbori u ovom trenutku je, po njegovom mišljenju, skretanje sa teme, a tema su zahtevi koji su artikulisani na protestima i „krik roditelja i građana“ da ne žele da žive u društvu u kojem je nasilje dominantni oblik ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari