Grbović (PSG): Vlast namerava nasilno osvajanje Beograda 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je da je uslov za izlazak iz političke krize bio prihvatanje sva tri zahteva opozicije za promenu izbornih uslova i da se ne može govoriti o parcijalnim rešenjima.

Kako se navodi u saopštenju PSG, Grbović je za televiziju Nova S rekao da se iza odbijanje održavanja lokalnih izbora u istom danu krije namera da se „celokupna partijska vojska 2. juna pošalje u Beograd i da se Beograd nasilno osvoji“, a da se na jesen usmeri na ostale gradove.

Grbović je dodao da ostaje jasna sumnja kako i na koji način bi bile sprovedene prve dve tačke na koju su predstavnici vlasti pristali.

„Glavni motiv vlasti je da prikažu kako nisu oni krivi što možda neće imati opoziciju na izborima i da svale krivicu na nas, imamo posla sa neodgovornim ljudima koji su potpuno pogubili konce i vode nas u krizu“, ocenio je Grbović.

On je dodao da ako postoji spremnost vlasti da preispita svoju odluku, da pronađe mehanizam za koji dobro zna da postoji, postoji i spremnost opozicije da u tome učestvuje i postigne dogovor.

Komentarišući nedavnu pobedu opozicije u Turskoj, Grbović je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić može i treba da nauči od turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana kako se prihvata poraz i da je moguće održati lokalne izbore u celoj državi u jednom danu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari