Grenel o odluci da se srpske registarske tablice i lične karte menjaju za kosovske: Glupo, bezobzirno i nepotrebno 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ričard Grenel, specijalni izaslanik za Balkan bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, ocenio je na Tviteru da je odluka premijera Aljbina Kurtija da se odbace srpske registarske tablice i lične karte nepotrebna.

„Ponovo, krajnje levičarski, radikalni i iskusni fašistički premijer Kosova Aljbin Kurti jednostrano preduzima korak da odbaci srpske registarske tablice i lične karte na Kosovu. Glupo. Bezobzirno. I nepotrebno“, ocenio je Grenel u seriji objava na ličnom profilu na društvenoj mreži Tviter.

On je upitao i zašto Aljbinu Kurtiju savetnik aktuelnog američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan i američki državni sekretar Entoni Blinken „ne kažu da prestane sa njegovim fašističkim ponašanjem“.

„Evropljani su mu rekli da stane – ali treba mu reći da to potpuno prestane“, naveo je Grenel.

Kako je dodao, niko na Kosovu ne želi rat ili sukob, ali i ocenio da Kurti misli da je ovo način da poboljša svoj sve manji rejting po anketama. Grenel je dodao i da su Kurtijevi najnoviji postupci nepotrebni.

„Upravo sam razgovarao sa prijateljem sa Kosova. Njegove reči su da nikada nije bilo ovako u poslednjih 15 godina“, naveo je Grenel u jednoj od objava na društvenoj mreži Tviter.

Srbi na severu Kosova, posle sirena za uzbunu, oko 17.30 sati, kamionima su blokirali magistralni put u blizini graničnog prelaza Jarinje, koji se nalazi u opštini Leposavić, javila je Radio Slobodna Evropa. Oko 20.45 sirene za uzbunu ponovo su se oglasile u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari