Han dolazi sutra u Srbiju 1Johanes Han Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han će u četvrtak, 8. juna, posetiti Srbiju, gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, članovima Vlade Srbije i organizacijama civilnog društva, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Planirano je da Han u Beogradu otvori regionalnu konferenciju „Ka boljoj investicionoj klimi na Zapadnom Balkanu“, a obići će i radove na Žeželjevom mostu kod Novog Sada. Han će se sastati sa Vučićem, a na kraju posete i sa članovima Nacionalnog konventa, organizacija civilnog društva i poslovnih udruženja.

Konferenciju o uslovima za investiranje organizuje Dirketorat Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju, a skup će zajedno sa Hanom otvoriti ministar privrede Goran Knežević.

Prilikom obilaska Žeželjevog mosta, Han će se sastati sa ministarkom saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, ministrom energetike Aleksandrom Antićem, premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem. Evropska unija je u izgradnju Žeželjevog mosta uložila 30,3 miliona evra, kao i dodatnih 4,1 milion za pristupne saobraćajnice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari