Haradinaj Kurtiju: Za razliku od vas koji ste se predali srpskom režimu, specijalci se nisu predali 24. septembra 1FOTO: Printscreen/Ramuš Haradinaj/Fejsbuk

„Za razliku od vas, premijeru, koji ste se svojevremeno u ratu predali srpskom režimu, bez otpora, pripadnici Specijalne jedinice koje danas vređate nisu se predali 24. septembra, nego su se borili i pobedili teroriste koje je sponzorisala Srbija“, poručio je kosovskom premijeru lider AAK Ramuš Haradinaj, prenosi KoSSev.

Reakcija Haradinaja dolazi dan nakon što je Albanian post objavio tekst u kojem tvrdi da je imao ekskluzivna saznanja o tome šta se razgovaralo na sastanku između pripadnika Specijalne interventne jedinice (NjSI) i kosovskog premijera Aljbina Kurtija 15. novembra.

U pitanju je sastanak održan nakon masovnog protesta ove jedinice Kosovske policije početkom novembra, nezadovoljne primanjima i novom odlukom o dodacima na platu za njihove jedinice.

Na njemu su, prema ranijim izveštajima, kosovskom premijeru izneli svoje zahteve, a pomenuti medij po prvi put iznosi navodne detalje tog susreta.

Albanian post tvrdi da su specijalci bili „zapanjeni“ Kurtijevim izjavama i odgovorima na njihove zahteve.

Navodno, njihove zahteve nije želeo ni da sasluša. Direktno im je kazao i da, samim tim, ne želi ni da ispuni jer se „njima ne može predati“, te da mu to nije prioritet. Kritikovao ih je za način na koji su protestovali ispred kosovske vlade.

Isti medij tvrdi i da je za njihovu akciju 24. septembra u selu Banjska, koju je ranije hvalio, sada njima lično kazao da „ono što su uradili u Banjskoj ne predstavlja nikakav uspeh sa njihove strane, pošto su ubili troje ljudi sa distance snajperom“.

Zbog svega, navodno, Specijalne jedinice će i 9. decembra ponovo izaći na ulice.

„Kosovska policija je jedan od najvećih uspeha naše države“, stao im je u odbranu Ramuš Haradinaj, pozvavši Kurtija da ih „ne vređa“.

„Ne vređaj policiju, jer znamo ko si. Ispuni im zahteve“, napisao je lider AAK na Fejsbuku.

„Za razliku od vas, premijeru, koji ste se svojevremeno u ratu predali srpskom režimu, bez otpora, pripadnici Specijalne jedinice koje danas vređate nisu se predali 24. septembra, nego su se borili i pobedili teroriste koje je sponzorisala Srbija“.

Opozicija je od početka ovog raskola bila na strani specijalaca, sinhorono upirući prst u kosovsku vladu, koju su u više navrata pozivali da ispuni uslove koje su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije postavili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari