Haradinaj: Na strani sam Kurtija u konfrontaciji sa Srbijom, ne želim mu neuspeh u dijalogu 1foto: Printscreen/YouTube/TV Dukaqjini

Predsednik Alijanske za budućnost Kosova, kosovske opozicione stranke, Ramuš Haradinaj izrazio je nadu da kosovski premijer Aljbin Kurti neće pogrešiti u procesu dijaloga sa Srbijom ali i spremnost da u ovom procesu Kurtija podrži, prenosi RTV KiM.

– Ne nadam se da će Kurti grešiti u dijalogu. Svaki eventualni neuspeh u dijalogu ima dugoročne posledice, rekao je Haradinaj u emisiji „Debat plus“ na TV Dukađini.

Dodao je da je, kada je u pitanju konfrontacija sa Srbijom, uvek uz Kurtija.

– Svaki sporazum koji ne uključuje priznanje je neprihvatljiv. Ovo su uslovi za postizanje uzajamnog, sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg priznanja, očuvanjem integriteta, suvereniteta i ustavnosti. Na tom putu ne očekujem saradnju sa Kurtijem, jer verujem da možemo da ostvarimo svoje ciljeve kao država, naveo je predsednik AAK.

Na pitanje da li je AAK spremna da se uključi u proces dijaloga, odgovorio je da bi na ovu temu ceo politički spektar trebalo da deluje jednobrazno, a da oni koji se nadaju da će Kurti doživeti neuspeh u dijalogu mora da imaju ozbiljne probleme sami sa sobom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari