Haradinaj: Svaki dan ostanka Kurtija na čelu Vlade je štetan za Kosovo 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj je izrazio zabrinutost zbog situacije na severu Kosova i ocenio da je za to odgovoran premijer Aljbin Kurtija koji, kako, je ocenio,  „treba da ode “ s te funkcije.

 

Haradinaj, lider opozicione ABK je kazao i da je „svaki dan“ ostanka Kurtija na čelu Vlade štetan i opasan za Kosovo.

Zato, prema njegovirm rečima, Kurti treba da ode „jer predstavlja opasnost za Kosovo“.

„Veoma sam zabrinut zbog situacije u zemlji. Danas je to najgore od 1999. …Kurti je direktno odgovoran za ovu situaciju“izjavio je Haradinaj posle sastanka Predsedništva ABK

Smatra i da „zato (Kurti) mora odmah da ode“, te da, kako je kazao, „svaki dan njegovog ostanka na čelu Vlade (Kosova) štetan je i opasan za zemlju“, .

Dodao je da je prvi put u istoriji da „najveći prijatelj Kosova“, i kako je kazao „onaj koji se borio za njenu slobodu i postavio temelje nezavisne države Kosovo“ – SAD – uvodi sankcije Kosovu.

„A za ovo je kriv čovek, Kurti…Zato pozivam sve koji žele dobro svojoj zemlji, bilo u Samoopredeljenju ili u drugim političkim partijama, građanima u zemlji i dijaspori, da danas pomognu Kurtiju, a jedina im je pomoć da ga ubede da ode, pošto je šef Vlade, postao štetan i opasan za budućnost ove zemlje“, rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, onaj ko dovodi do uvođenja sankcija Kosovu , „ko god da je, ne može da vodi ovu zemlju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari