Haradinaj: Vučić, Tači i Rama pod vođstvom Mogerini razmatrali podelu Kosova

Ostavite komentar


  1. Haradinaj je ovim,otvoreno rekao da ne pristaju na nikakve podele i sporazume,i da ako se to desi bice rata i tragedije..

    1. Dragi srbi sve je uzalud,srbske politika ’80-’90 bili je pogresna prema svi bivse yu,sada kukate sto Haradinaj nece komprmis!

  2. Haradinaj strahuje da su Vucic ,Taci i Rama pod vodjstvom Mogerini razmatrali podelu Kosova.

  3. Odlično. Ako je protiv promena granice i za suverenitet na celoj teritoriji, onda je i protiv promena granice Srbije, kao članice UN.

    1. Upravo tako, Maricu,ali je problem Beogradska elita i nas predsednik Vucic koji uopste ne spominje Rezoluciju 1244.On svesno krsi Ustav Srbije a prekjuce izjavio kako je narod kriv za neuspeh pregovora izmedju BG i PR.Sta reci,,m, ludilo,,,,

      1. Lazes! Taksativno je nave sve koji su krivi za zacrmentirane granice R. Kosovo, a narodu se izvinio sto nije uspeo da izvuce nesto vise za Srbiju i Srbe.
        Podjednako su branili cvrste granice R.Kosovo i srpska opozicija (Djilas govori o pomirenju dve drzave, dva naroda I dva parlamenta, naravno u granicama Jeremiceve R. Kosovo) i izostanak unutrasnjosti dijaloga (umesto toga su nastupile setnje opozicije) i cak je i Djinic ponovo ubijan jer je trazio podelu. Zahtevati ste da se iznese pregovarackom platforma u skupstini kao da su Pregovori u Dejtonu i Kumanovu pa i sa EU vodjeni po matricama iz narodne skupstine. Skupstina uvek i svuda samo ratifikuje i ozakonjuje postignute dogovore.
        Cak bi trebalo i menjati ustav pre bilo kakvih pregovora jer bi onda moglo sve da padne u vodu kao i ZSO na KiM.
        Pre pristupanju bill kakvih pregovora treba promeniti ustave i Srbije (zbog preambule) i R. Kosova Koji kao gradjanska drzava brani osnivanje nacionalnih zajednice sa izvrsnim ovlascenjima ali i dozvoljava majorizaciju Albanaca nad Srbima i ostalim Kosovarima.

  4. Pa onda nije naš narod kriv nego Haradinaj. On je razotkrio planove o razgraničenju Kosova koje predsednik Vučić nije stigao da obrazloži svom narodu pošto bi se ofirao kod Haradinaja i sličnih, pa od razgraničenja ne bi bilo ništa. Ostalo je samo da se obeleži krivac koji je minirao predsednikov ingeniozni plan. To su građani koji su odbili ono što nisu ni znali da postoji.
    Imali su samo šturi novinski nagovešatj za tako nešto. Ipak su odbili kako kaže predsednik.

  5. Izgleda da je još podosta sendviča ostalo od onog mitinga.
    Bajatih, međutim, sudeći po „kvalitetu“ komentara.
    E pa, pametnjakovići, Ramuš je još jednom dokazao da je Vinston Čerčil za ove „naše“ političke barabe i pokvarenjake kao i za „vaše“ isto takve političke amatere.

  6. Jeste da te ne simpatišem zbog „učešća“ u Ovk i nekih zlodjela učinjena pod okriljem OVK!
    Al moram prvo da si jedini dosledni političar na ovom području!
    Ne menja priču i stranu,kako vetar duva .A za podelu si potpuno u pravu,il je naše il’ je vaše/nezavisno!
    Sa podelama, dolazii do novog etničkog čišćenja, sukoba, ratova!!
    Idealna opcije je neki vid konfederacije ili federacije; Srbije, Vojvodine, Kosmeta,Crne Gore, Makedonije i BiH!!!
    Ravnomerno raspoređena vlast, politika, ekonomija…,e to nama treba da bi nastao trajni mir i samim s tim ulazak u EU i NATO!
    Pa da nas Bog vidi.

  7. „vođa“ je trebao tačija da podrži obzirom da mu ovaj Rama i pored podrške u skupštini kosova odbija poslušnost. ili je sve predstava za javnost ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.