Harčenko uručio Brnabić poziv ruskog premijera za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dve države, partnerstvu i saradnji na zajedničkim projektima.

Harčenko je uručio predsednici vlade poziv ruskog premijera Mihaila Mišustina za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu, koji se 10. decembra održava u Moskvi, saopšteno je iz Vlade.

On je istakao da će ovogodišnji Forum, na kojem će Srbija učestvovati kao zemlja partner, biti posvećen izvoznicima, ekspertima, zvaničnicima i razvojnim institucijama i pitanjima o mogućnostima povećanja izvoza.

Brnabić je istakla da Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju, kako ekonomskih, tako i sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao važnim strateškim i jednom od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, Harčenko je obavestio Brnabić da je Rusija započela korišćenje nove vakcine protiv kovida-19, Sputnjik Lajt, u cilju što efikasnije borbe protiv virusa.

U svetlu predstojeće posete Moskvi, Brnabić i Harčenko su zaključili da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu Srbije i Rusije da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari