Hoće li Stamatović u Vučićev pokret? 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović i njegova stranka Zdrava Srbija mogli bi da budu deo novog pokreta Aleksandra Vučića.

Kako saznaje Nova.rs, Stamatović je na tu temu razgovarao sa Vučićem i Darkom Glišićem, predsednikom Izvršnog odbora SNS.

Ove informacije za portal Nove potvrđuje i Stamatović, ali navodi da dogovor nije postignut.

“Nismo nikakav dogovor postigli, ali postoje razgovori u vezi toga”, kaže Stamatović.

Prema našim saznanjima, lideru Zdrave Srbije naprednjaci nude pet mandata među prvih 100 na listi pokreta i ministarsko mesto, ali on negira da je takva ponuda na stolu.

“Nije, nije… Bilo je razgovora o tom pokretu. Da vidimo pod kojim uslovima. To je samo u formi nekog predloga. Spremni smo da razgovaramo kad su u pitanju nacionalni interesi”, navodi Stamatović.

Milan Stamatović je pre nekoliko godina bio deo grupe opozicionara okupljenih u Savezu za Srbiju, koji su bili najveći protivnici Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke. Taj savez je napustio 2019. i nastavio samostalo političko delovanje, a potom je zajedno sa Aleksandrom Vučićem otvarao gondolu.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na TV Pink da će uskoro biti formiran pokret koji je najavljivao duže vreme. Bilo je najavljeno da će biti osnovan i za Vidovdan, ali stvari nisu išle u željenom pravcu. I baš kad se stekao utisak da je od toga odustao, Vučić kaže da će biti formiran u narednom periodu.

“Pokret će biti formiran u narednom periodu”, poručio je on, ali nije precizirao kada.

U ovom trenutku nije poznato da li će taj narodni pokret za državu, kako ga je nazvao, biti i formalno registrovan kao organizacija ili će samo tako nazvati koaliciju sa kojom će njegova SNS izaći na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari