Hoti: Sa Srbijom ne možemo razgovarati o granicama 1Foto: RTK2

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da su obezbedili dovoljan broj glasova da od Predsedništva Skupštine zatraže zakazivanje vanredne sednice na kojoj, kako je rekao, treba da se usvoji rezolucija da se u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom ne može razgovarati o granicama.

Hoti je na Fejsbuku napisao da i posle protivljenja razmeni teritorija ili korekciji granice, predsednik Kosova Hašim Tači nastavlja angažovanje da ta tema bude deo dijaloga sa Srbijom, preneo je RTK2.

Vanrednu sednicu koju je opozicija zatražila za 4. septembar kako bi se usvojila rezolucija protiv uključivanja ove teme u dijalog sprečila je vladajuća koalicija.

Od tada je predsednik Skupštine blokirao sazivanje te sednice sa apsurdnim obrazloženjem da opozicija treba da obezbedi 61 glas za njeno zakazivanje, naveo je Hoti. Danas smo, napomenuo je, dostavili zahtev za održavanje vanredne sednice kako bi se uspostavile crvene linije u dijalogu. Kosovo je nedeljivi i niko ne može da pregovara o njegovoj teritoriji, poručio je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari