Premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je danas da Vlada u vezi s otvaranjem
poglavlja 23 i 24 nije ništa popustila Srbiji, jer su vrlo transparentni uslovi koje ona mora da ispuni u pregovorima s Evropskom unijom.

U vezi sa otvaranjem pregovora o poglavljima 23 i 24 Srbiji nismo ništa popustili. Uslovi koje ona mora da ispuni su vrlo transparentni i verujemo da će ih ispuniti, ako želi da se učlani u EU, rekao je Orešković odgovarajući na pitanje da li je Vlada popustila Srbiji i smatra li da su time izdali hrvatske branitelje.

Kako prenosi Hina, Orešković je ponovio da je jedan od uslova koji Srbija mora da ispuni ukidanje Zakona o univerzalnoj nadležnosti za procesuiranje svih ratnih zločina na prostoru bivše SFRJ i dodao da očekuje da će to pitanje biti skinuto s dnevnog reda.

Premijer Hrvatske je podsetio i da je Vlada u utorak osnovala komisiju za praćenje sprovođenja prelaznih merila u poglavljima 23 i 24 iz pristupnih pregovora Srbije sa EU.

Verujemo da će Srbija ispuniti uslove Evropske unije kako bi postala njen član. Svima nam je u interesu da ne samo Srbija, nego i BiH i druge zemlje iz susedstva uđu u EU, rekao je Orešković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari