I DJB Saše Radulovića izlazi samostalno na izbore? 1foto:FoNet Dragan Antonic / FoNet

Glavni odbor stranke Dosta je bilo saopštio je da se priprema da samostalno nastupi na izborima, s obzirom na to da i pored poziva, još nije došlo do ozbiljnog razgovora, kako su naveli, „državotvorne, suverenističke opozicije o formiranju jedne kolone“

„I pored javno proklamovane navodne spremnosti parlamentarnih opcija za saradnju i višestrukih pokušaja predsedništva DJB da pokrene barem jedan zajednički sastanak na tu temu, do tog sastanka nije došlo. ;Još uvek smo otvoreni za svaku pristojnu ponudu parlamentarne opozicije i ostaćemo otvoreni do dana raspisivanja izbora, ali više nemamo vremena za čekanje“, naveli su iz DJB.

Dodali su da se razgovara i sa vanparlamentarnim strankama koje se protive francusko-nemačkom planu za Кosovo i sankcijama Rusiji.

Kažu da su kredibilna istraživanja javnog mnjenja potrvrdila da je opoziciona scena rascepkana na veliki broj političkih opcija koje sve imaju podršku između jedan i tri odsto, ali da je opozicija oštro podeljena po pitanju Kosova i sankcija Rusiji.

„DJB-Suverenisti ne bi i neće prihvatiti predizbornu koalicionu saradnju ni sa jednom političkom opcijom koja prihvata francusko-nemački plan za Кosovo i Metohiju i koja je za uvođenje sancija Rusiji“, naveli su u saopštenju te ponovili da je predizborna koalicija moguća sa svim relevantnim opozicionim opcijama koje odbacuju francusko-nemački plan i protive se sankcijama Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari