I kragujevački naprednjaci u odbrani Vučićevog lika i dela 1Peticija/Snimak ekrana

Među 434 potpisnika peticije javnosti nepoznate organizacije Instituta za političko umrežavanje koja je tokom vikenda pokrenula „Peticiju za odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji protiv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i medijima pod njihovom kontrolom” do ponedelja, 26 jula našlo se i 13 branilaca lika i dela predsednika iz Kragujevca.

Peticiju je potpisao Predrag Milutinović direktor „Megatona” i produkcije „Beovizije”, Goran Knežević, narodni poslanik, Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga, a tik do nje na spisku je i Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Peticiju je potpisao i Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada koji se pre desetak dana „proslavio” objavom na Fejsbuku povodom proširene sednice Izvršnog odbora SNS-a – „jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik Aleksandar Vučić” kao i Sanja Živković, predsednica Udruženja srpsko-izraelskog prijateljstva „Ahava” iz Kragujevca.

U odbranu lika i dela predsednika Vučića peticiono je stao i Lazar Planić, predsednik Saveta građana kragujevačke MZ Centar i to dva puta. Kako je još u nedelju, 25. jula, portal „Glas Šumadije” izvestio Planićev potpis stajao je na peticiji ove fantomske organizacije na 360 i 383 mestu. U međuvremenu, u ponedeljak, 26. jula, spisak je revidiran, dodati su novi potpisivači i branitelji opusa Aleksandra Vučića ali je Planićev potpis ostao samo sada na 363 i 386 mestu.

Dvaput je dvaput, kaže naš narod.

U međuvremenu peticiji ove, kako za sebe sami kažu, „patriotske nevladine organizacije” osnovane prošle godine u Beogradu od kragujevačkih članova i simpatizera SNS-a priključili su se i Milica Janićijević, master filolog – srbista, Predag Stevović, član Gradskog veća Kragujevca zadužen za sport, Mirjana Petrašinović, hiruška stomatološka sestra Zavoda za stomatologiju Kragujevac, dr Vasilije Antić, direktor kragujevačkog Doma zdravlja, Suzana Jeftić, odbornica u Skupštini grada i dr Andreja Ilić, direktor „Energetike” DOO Kragujevac.

Spisak, verovatno, nije konačan, „odbrana” tek (za)počinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari