I Milošević je rebrendovao SPS, stvaranjem JUL-a: Dijana Vukomanović o Vučićevom državnom pokretu 1Dijana Vukomanović Foto: Facebook

„Vučić osnivanjem svog novog pokreta kopira Miloševića koji je nakon Dejtona hteo da rebrenduje SPS osnivanjem privatne partije njegove supruge Mire Marković, Jugoslovenske udružene levice, pod sloganom „JUL je cool“, kaže za Danas Dijana Vukomanović, članica pokreta SRCE, komentarišući najavu predsednika Srbije i SNS da kreće u osnivanje državnog pokreta koji će biti jedina srpska opcija.

Vukomanovićeva kaže da ništa nije „cool“ u ovom Vučićevom novom projektu spašavanja vlasti.

„Vučićev pokret je politički klon SNS-a, loš pokušaj marketinškog faceliftinga, bildovanje atrofiranih mišića članstva i simpatizera Vučićevog režima pred izbore. Taj novi Vučićev pokret će proizvesti kontraefekat. Još više će da potencira konfuziju među biračima SNS. Jedno je sigurno, i Vučićev SNS i novi pokret će imati isti politički DNK – radikalski gen“, napominje sagovornica Danasa.

Prema njenim rečima, Vučić ne ume da formira organizaciju koja bi bila mirotvorna, on konstantno potencira unutrašnji razdor i sukobe. I zato je, kako kaže, Novi pokret Vučićev pokušaj kriznog menadžmenta koji bi trebalo da kompenzuje neminovan gubitak glasova zbog njegove mape puta ka potpisivanju sporazuma oko Kosova.

„Ukoliko bude koristio državne resurse kojima raspolaže za obavljanje funkcije predsednika republike za kampanju formiranja ovog pokreta, očekujemo da reaguje Agencija za sprečavanje korupcije i njen novoizabrani direktor Dejan Damnjanović“, zaključuje članica pokreta Srce.

Da podsetimo lider SNS, Aleksandar Vučić, na jučerašnjoj sednici GO stranke rekao je da su problemi sa kojima se Srbija suočava i razlog zbog koga preliminarno traži podršku članova GO, odnosno da budu otvoreni za stvaranje Narodnog pokreta za državu, bez obzira kako će on biti nazvan.

„Moramo da se okupimo svi koji želimo pristojnu Srbiju, koja donosi racionalne, ozbiljne i odgovorne odluke. SNS je to što jeste, ali ovo je nešto u čemu bismo dali priliku i nestranačkim ličnostima. Mi ćemo biti jedina suštinska srpska opcija, a tu mislim na građane Srbije“, objasnio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari