Vladimir Orlićfoto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a u razgovora su razmenjena mišljenja o parlamentarnoj saradnjii i bilateralnim odnosima dveju zemalja, saopšteno je danas iz kabineta predsednika parlamenta.

Orlić je istakao da je jučerašnji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija preneo snažnu poruku da poštovanje principa i pravila Povelje UN nije izbor, već obaveza, koja je najbrutalnije pogažena baš u slučaju Srbije pre 24, odnosno 15 godina.

„To su učinili oni koji najviše dele lekcije danas, a i danas krše Rezoluciju 1244 u slučaju Kosova i Metohije“, rekao je Orlić.

On je informisao ambasadora Ruske Federacije o izuzetno teškoj situaciji sa kojom se suočava srpsko stanovništvo na Kosovu i da se Srbija svakog dana suočava sa primerima nasilja koje kosovski premijer Aljbin Kurti sprovodi nad srpskim stanovništvom.

„Zato je neprihvatljivo uspostavljanje veštačke ravnoteže, pozivanjem ‘obe strane na smanjivanje tenzija’, kada se zna da postoji samo jedan generator nasilja na Kosovu, i uvek je ista strana žrtva tog nasilja“, naglasio je Orlić.

Bocan-Harčenko je istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i razume poziciju Srbije, kao i svu složenost situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari