Igor Brakus novi član Zeleno-levog fronta: Za pobedu u Beogradu dovoljno da Šapić svakodnevno daje izjave, ali građani da izađu na glasanje 1foto: Printscreen/Facebook/Zeleno-levi front

Radijski voditelj Igor Brakus, koji se nedavno učlanio u Zeleno-levi front, kaže za Danas da bi za pobedu opozicije u Beogradu, možda dovoljno bilo da, kako stvari stoje, Aleksandar Šapić svakodnevno do izbora daje izjave, ali građane svakako poziva da izađu na glasanje.

Igor Brakus kaže da se za ZLF odlučio jer iz ličnog iskustva zna da su nepokvareni i nekorumpirani.

„Motiv da se aktivno uključim u borbu protiv ovog naprednog zla, kojim smo okruženi na svim nivoima, doveo je do želje da svoje poverenje i nadu da možemo nešto da promenimo poklonim ljudima za koje, iz ličnog iskustva, znam da su nepokvareni, nekorumpirani, ničim ukaljani entuzijasti, fini, elokventni, kulturni i pošteni. ZLF smatram najkvalitetnijom i najperspektivnijom političkom opcijom u Srbiji danas“, navodi on.

Brakus, na pitanje hoće li se aktivno uključiti u kampanju, kaže da je u pristupnici obeležio da želi da aktivno pomogne, te da je na raspolaganju posebnu u oblastima marketinga i kulture u kojima se, kaže, najbolje snalazi.

„Za pobedu opozicije u Beogradu bi, kako stvari stoje, možda bilo dovoljno da Šapić svakodnevno do izbora daje izjave ali bih ja lično i ovim putem apelovao da svi, u što većem broju, izađemo na izbore i pošaljemo naprednu vlast u nazadnu prošlost“, poručuje Brakus.

Igor Brakus
Brakus na konvenciji Saše Jankovića, 2017. godine; Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ovaj novinar trenutno, zajedno sa Smiljanom Banjcem, vodi onlajn radio emisiju „Obavezno neobavezno“. Ranije su Banjac i Brakus ovu emisiju vodili na Radio Laguni, ali kako ju je 2020. godine preuzeo vlasnik Pink medija grupe Željko Mitrović, odlučili su se da emisiju emituju na sajtu obneob.rs.

Slično je ranije, nakon 20 godina rada, odlučio da napusti B92, nakon što su mu ponudili da, umesto kultne radio emisije „Brakus od 3 do 5“, vodi televizijsku „Bulevar“ zajedno sa Nikolinom Pišek.

Poznat je po svojoj satiri i humoru, ali i kandidaturi za gradonačelnika Beograda 2014. sa grupom građana „Jeste SveJeDno“, kada ostvaruje bolji rezultat i od nekih etabliranih političara poput Mlađana Dinkića.

Zalagao se tada, između ostalog, za projekat „Beograd pod vodom“, kojim bi se prestonica premestila na dno Save i Dunava i tako postala prvi svetski vodeni metropolis i vodeći planetarni centar proizvodnje peraja.

Tri godine kasnije, podržava kandidaturu za predsednika opozicionara Saše Jankovića, jer više, kako je rekao, „nije svejedno“.

Davao je glas u filmovima Raše Andrića, kao i pojedinim crtanim filmovima, ali  sa kultni serijal „Nindža ratnici“.

Stranka u koju se učlanio na izbore 17. decembra nastupa u okviru široke opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari