Nakon što je nestao u izbornoj kampanji Igor Mirović srdačno dočekao Vučića u Vrbasu 1Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon što je zaboravljen u kampanji za ove izbore, danas se našao u centru pažnje zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u obilasku završnih radova na železničkom vijaduktu kod Vrbasa.

Da li je ovo prvo pojavljivanje nakon kampanje za Mirovića znači da će nastaviti biti na važnim državnim funkcijama ili je u pitanju samo topao oproštaj, znaće se uskoro.

Činjenica je da Mirovića nije bilo kako na izbornoj listi, tako na niti jednom podeljenom letku širom Vojvodine. U kampanji gotovo da nije ni učestvovao.

Iako su se održavali i vanredni pokrajinski izbori, predsednik Pokrajinske vlade nam nije niti jedne sekunde pokušao objasniti zašto bi se trebalo glasati baš za njegovu partiju i šta su sve to dobroga učinili 0d 2016. godine otkada vladaju Vojvodinom.

Odstranjivanje iz kampanje, ipak ne mora da mu bude prepreka da nastavi da bude prvi čovek u Vojvodini, samo ako tako odluči čovek sa kojim se danas srdačno pozdravio i ispričao – predsednik Vučić.

SNS je već najavio da će većinu u Skupštini Vojvodine formirati zajedno sa svojim dugogodišnjim parterima Savezom vojvođanskih Mađara, a moguća je i dalja saradnja sa Socijalističkom partijom Srbije, nakon raspleta izbora u Beogradu.

Mirović je inače danas rekao da je Pokrajinska vlada stavila na raspolaganje svoje resurse kako bi dala doprinos i podršku realizaciji ovog projekta, koji je od nacionalnog značaja.

„Imamo poverenja u kineske kompanije, imajući u vidu sve važne projekte koje su do sada realizovale na teritoriji naše zemlje, prvenstveno zahvaljujući strateškom savezništvu koje su uspostavili predsednici Srbije i NR Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping“, rekao je predsednik Mirović i naveo da imamo obećanje od izvođača radova da će brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena do kraja 2024. godine.

Ovaj vijadukt je najveći i najsloženiji građevinski objekat na delu pruge Novi Sad – Subotica.

On će biti jedan od četiri objekta koja će biti izgrađena iznad kanala Dunav – Tisa – Dunav u dužini od oko 1.417 metara i nalazi se na delu treće deonice međunarodne brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Događaju je prisustvovao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari