Igor Simić o spiskovima: Branićemo se svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima 1Igor Simić Foto: Srpska lista

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će se u slučaju da Priština krene da hapsi bilo kog Srbina sa spiska, organizovati borba svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima i građanskom neposlušnošću.

On je potvrdio da predsednik Srpske liste Goran Rakić, član Predsedništva Slavko Simić i on nisu prihvatili pozive i pozvao građane da ih ne prihvataju jer se radi o „čisto političkom procesu“ koji ima za cilj proterivanje Srba sa Kosova.

„Ali, u slučaju da Priština krene da hapsi bilo kog Srbina sa spiska služićemo se zajedno sa građanima svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima pa i građanskom neposlušnošću. Želim da napomenem da po informacijama koje imamo jedinstvo po ovom pitanju je nikad veće i niko sa tog spiska nije hteo da primi poziv koji je Priština uputila“, rekao je Simić.

Pripadnici kosovskog odeljenja za teška krivična dela pokušali su da uruče poziv za saslušanje predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu Predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih lica.

Imena predstavnika Srpske liste dodata su na ranije objavljeni spisak od 72 lica srpske nacionalnosti koje Priština tereti za „napad na ustavni poredak Kosova“ zbog protesta Srba na jednostrane poteze Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari