Ikodinović: Od Šapića kao gradonačelnika Beograda ne očekujem ništa pozitivno 1Foto: STARSPORT

Vaterpolista i bivši političar Danilo Dača Ikodinović u inttrvjuu za list Nova kaže da mu je trebalo šest meseci sa one strane da shvati da politika nije posao kojim bi mogao da se bavi, otkriva šta misli o navodima da je Dragan Đilas “Vučićev trojanski konj u opoziciji”, ali i šta misli o sankcijama Rusiji i Šapiću kao gradonačelniku Beograda.

Pored dosta lepih osobina koje imamo kao narod, pohlepa, potkupljivost i razjedinjenost su po meni 3 najlošije osobine u našem narodu koje su nažalost došle do izražaja i u opoziciji nakon izbora, rekao je Ikodinović komentarišući šta se dešavalo sa opozicijom nakon izbora. Dodajući da nije u njegovom maniru da priča na koga je konkretno mislio.

– Imam svoje viđenje koje ću zadržati za sebe. Dovoljno su se pojedini iz opozicije oglašavali i pljuvali druge, rekao je sagovornik Nove.

Na pitanje da li se pokajao zato što se se uključio u politiku kaže “nikako”, i dodaje da mu je drago da je bio 6 meseci u politici, radio za jednu političku partiju i da je pre svega video kako sve to izgleda iznutra.

– Da niko ne može da mi priča kako je to. Shvatio sam posle šest meseci da to nije posao kojim bih mogao da se bavim, naveo je Ikodinović.

Kaže da nije kompetentan da ocenjuje bilo šta vezano za politiku i političke stranke.

– Ono što mogu da primetim je da su rukovodioci NS presrećni što će imati 12 poslanika u Parlamentu. To je nekih 36-40.000€ mesečno za stranku. Vidim i da su ostale opozicione stranke presrećne zbog ulaska u Parlament, ne samo NS. Verovatno iz istog razloga.

Ikodinović navodi da ne zna da li će Vučić uvesti sankcije Rusiji, ali ističe da treba da prestane da demorališe narod o tome da li će biti struje, hrane, goriva.

– Treba da uradi ono što je najbolje za državu, a ne da budemo kineska, ruska, turska, nemačka gubernija odakle će svi oni da eksplotišu resurse, a mi da imamo samo štetu. Jedno pitanje. Kad smo toliko dobri sa Rusima, zašto nam je gorivo 1.75€? Da li smo mi svesni koliko je to visoka cena i koliko je sve ostalo poskupelo zbog tog preskupog goriva, rekao je bivši vaterpolista.

Na konstaciju da se u navodnom izveštaju evropskih obaveštajaca navodi se da je Dragan Đilas Vučićev trojanski konj u opoziciji, ističe da se ipak radi o navodnom izveštaju.

– Sve je navodno i relativno. Dragana poznajem skoro 20 godina, ne verujem da bi tako nešto uradio. Znam jednog drugog koji se apsolutno pokazao kao trojanski konj u opoziciji, sad je u vrhu vlasti, rekao je Ikodinović.

Na pitanje šta očekuje od Aleksandra Šapića na mestu gradonačelnika Beograda Ikodinović kaže da ne očekuje baš ništa pozitivno.

– Još dosta podvala i prevara. Eventualno neke siledžijske postupke I doda je da ni u sportu u Beogradu ne očekuje da će uraditi išta pozitivno.

Više o ovome čitajte na Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari