Ilić: Izgleda kao svađa ortaka oko plena 1Foto: FoNet/ Nenad Djordjevic

Nakon što je u subotu teniskim reketom izudarao vlasnika Ambulante za rehabilitaciju Fizio centra Žarka Ivkovića, lider Liberalno-demokratske partije juče ujutru nasrnuo i na Ivkovićevog advokata Dejana Dubajića.

Jovanović tvrdi da je samo štitio porodicu, i da je dva puta zvao policiji jer mu je supruga bila u neprilici.

Lider LDP ne negira sve što se izdešavalo ispred Fizio centra, ali  ističe da je osoba za koju uvek važe drugačija pravila i da se u životu ponaša u skladu sa njima.

„Mnogo više mislim o obavezama nego o svom ličnom pravu. U svemu tome sam… od krvi i mesa“, rekao je Jovanović za portal Nova S i nastavio: „Zbog dece i zbog nje. Ne pitajte me šta se desilo… Nije bilo razumno, osim to što sam pozvao i u subotu policiju i jutros kada sam čuo da je ona u neprilici. Iz pakla bih našao put da zaštitim svoju porodicu, a oni koji su pomislili da zbog toga što… Vratio sam se“, rekao je Jovanović uz plač.

Naveo je da on i njegova porodica ne živi od Fizio centra i da su to napravili da bi pomagali drugima.

„I dan-danas važi to pravilo. Ipak je Srbija dovoljno zemlja da svako može da radi svoj posao. Policija, tužilaštvo, sud… Ja sam ovde na terapijama zbog povrede ramena…“, objasnio je Jovanović za portal Nova S i dodao da poštuje obavezu samoizolacije, budući da je donedavno bio na Infektivnoj klinici gde je preležao koronu.

Jovanovićeve stranačke i kolege iz poslaničkog kluba iz Lige socijaldemokrata Vojvodine juče nisu želele da komentarišu njegovo ponašanje, dok predstavnici opozicije osuđuju ponašanje lidera LDP i navode da je bi policija i u njegovom slučaju trebalo da radi svoj posao.

Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, kaže da nasilno ponašanje Jovanovića nije od juče.

„Pošto je on izašao iz sfere politike svojim dugogodišnjim ponašanjem i stavio se u ulogu momka za sve režime Aleksandra Vučića, nema tu puno šta da se kaže. Obilazi razne šund emisije na režimskim televizijama, hvali gazdu, a napada opoziciju. Njegovo nasilno ponašanje nije od juče, jedino to sada može da radi bez bilo kakve kazne, pa čak i bilo kakve ograde od strane režima. Pre više godina meni je pretio. Pretnje su prijavljene policiji i do danas se ništa nije desilo. Po svemu sudeći tako će biti i ovoga puta“, ističe Veselinović.

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, kaže da bi razumeo da je Čeda izudarao nekoga iz Vlade ili čuvare kutija na parlamentarnim izborima, ali da mu je neshvatljivo da neko izudara lekara.

„Izgleda da su se posvađali ortaci oko podele plena. Opasno je kada se deli plen. Imali smo mi iskustvo iz neke vlade kada je došlo do podele plena koji se završio i ubistvom. Kad dođe kraj i kad se plen deli, onda je najgore“, ističe Ilić za Danas.

Politički analitičar Boban Stojanović kaže da iako je Jovanović političar i predsednik jedne političke partije ovo je slučaj na kome bi trebalo da radi isključivo policija, advokati i pravosudni organi.

„Ko zna šta se sve tu dešava, ali makar deluje za sada da nema veze sa politikom“, ističe Stojanović.

Dejan Dubajić, pravni zastupnik Fizio centra, požalio se juče medijima da ga je lider LDP udario „otvorenom šakom“ i da mu je skinuo dva para naočara, jedne polomio i da mu je oduzeo komplet slušalica. Dubajić je juče objasnio i da je tokom noći između nedelje i ponedeljka ponovo pokušano obijanje Fizio centra i da je on to prijavio policiji, kao i da se pojavila i supruga lidera LDP Jelena Jovanović, koja je, kako je rekao, u prostorije ušla kroz prozor.

„Ponašala se kao da je prostor njen i rekla da ne dozvoljava ulaz. Imam dokument koji pokazuje da prostor nije njen. Dobijam uskoro od vlasnika poslovnog prostora dokument koji će da potvrdi da ona tu nema prava da bude“, naveo je Dubajić.

Jelena Jovanović, međutim, navodi da je njena firma isključivi zakupac tog prostora, da je Fizio centar bio u podzakupu sa njom i da mu je ugovor raskinut zbog neplaćanja obaveza.

„Oni su zloupotrebili to što sam bila u samoizolaciji, promenili brave i bespravno ušli u naš prostor. Nije tačno da ga je Čedomir napao“, navela je Jovanovićeva.

Ona navodi da je ona jedini pravni korisnik prostora oko kojeg se spori sa vlasnikom Fizio centra kao direktorka društva Food and fizio centar, da je pre dve godine prostor Dubajiću dala u podzakup, ali da je taj ugovor raskinut pre mesec i po dana, a da je on promenio brave.

MUP: Nisu bili prisutni policijski službenici

Incidenti u nedelju i ponedeljak koje je izazvao Čedomir Jovanović izazvali su veliko interesovanje na društvenim mrežama. MUP se oglasio saopštenjem da su apsolutno netačne informacije da su bili prisutni i pripadnici policije zaduženi za obezbeđenje Jovanovića. (MUP dugi niz godina obezbeđuje Jovanovića, a on ima još uvek i poslanički imunitet.) „Nijedan policijski službenik, koji je zvanično zadužen da brine o bezbednosti Čedomira Jovanovića, nije bio angažovan nakon njegovog izlaska iz bolnice“, navodi MUP dodajući da se radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti događaja ispred Fizio centra, i da je o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo. P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari