Iljir Deda: Skupština Kosova nikada neće izglasati razgraničenje sa Srbijom

Ostavite komentar


  1. Ni Vucic nikada nece ‘izglasati’ srpsku Skupstinu ili Referendum u Srbiji, pa ste na istom!

    1. Mozda tebi sve sto nije u interesu Srba i Srbije je za objasniti.Sta ti je Hrvatska da li je to fasiticki projekat zapada?

  2. Lepo sroceno jos samo da ima neku tezinu mozda bi i bilo ozbiljno.Ko pao sa marsa i nije procitao Trampovo pismo i nije svestan da Tramp odlucuje posebno o Kosovu jer ne bi se bez njega i njegove podrske ni postavljalo pitanje cije je Kosovo.Kad si mlad i mali pa poletis visoko lako mozes da padnes bas nisko.I Srbija zavisi delom od Trampa a tek oni moraju slusati sve sto im se naredi.

  3. More, kad Tramp podvikne, ima da subote na glavi i priznate sve što se naredni.
    Lično se nadam da će SAD uzeti u obzir da do trajnog mira između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji neće doći ako se Prištini dozvoli okupacija severa gde je većinsko srpsko stanovništvo.
    Dajte da izvučemo sve što možemo kompromisom, inače ostadosmo bez ičega…

      1. Jedno pitanje vama koji druge etiketirate. Koje je vaše održivo rešenje za KiM. Da li će takvo rešenje da vrati 250.000 proteranih Srba i Roma, da li ćemo sada i odmah Srbima na KiM vratiti slobodu, normalan život dostojan čoveka (evo danas ne mogu da čestitam slavu mojim kumovima u Goraždevcu jer ceo dan nemaju struje) i molim vas, nađite recept da prebolimo realnost da R. Kosovo oko stotinu zemalja članice UN kao i najvažnije i najmoćnije zemlje sveta koje se i te kako pitaju za budućnost Srbije i uopšte regiona i koje su investirali u Srbiji od Petog Oktobra preko pet milijardi evra.

        1. Pre dva dana Vas Presednik u SB rekao je da pre rata na Kosovo je bilo 240000 Srba i da sad zive oko 100000,a ti sad kazes da su proterani 250000,nko ovde ne kaze istinu,

          1. Moj podatak je zvaničan izveštaj Crvenog Krsta i UNHCER i zaboravio sam da taksativno naglasim da je proterano oko 50.000 Roma. Osim toga zaboravili ste da je natalitet Srba na KiM višestruko pretekao legendarni natalitet Albanaca i da je od okupacije KiM proteklo dvadeset godina. U sadašnjem trenutku interno raseljeni Srbi i Srbi na KiM imaju glasačko telo od preko 300.000 glasača i lako mogu jedinstveni da razjedinjenim albanskim partijama očitaju lekciju i sve ih smeste u opoziciju.

    1. Samo se ti nadaj. … I ja se nadam da ce vas Vucic da se vrati nazad u Radikale, pre nego sto ‘cipuljickim kompromisom’ pokloni siptarima Kosovo!!!

  4. Kosovo i jeste fašističko nacistički projekat, Nemci su ga izmislili da bi Srbe učinili slabijim a slovene i Grke fizički podelili jer nisu i nemaju nikakve šanse da opstanu ako se svi sloveni ujedine. Pitanje je samo trenutka ekonomske krize kad će Kosovo kolapsirati i vratiti se matici zemlji.Albanska nacija fizički i biološki nemože opstati na Kosovu pa čak ni u Albaniji bez finansijske pomoći spolja, a to na duži rok u novom svetu raspodele snaga , ekonomske produkcije , energije i sirovina jednostavno to nefunkcioniše.

  5. Ni gosp.Vucic ni Thaqi nemzeju sami odlucit u podelj kosovo,jer nemaju podrsku gradjana,najbolja resenje je dve nemacke i za srbije i kosove.

  6. Zašto se Kosovo onda odvajalo od Srbije? U BIH nisu hteli da žive u skraćenoj Jugoslaviji gde bi važio građanski princip a sada su Bošnjaci najgorljiviji zagovornici istog tog principa.Tako i ovaj gospodin, bio je protiv građanskog principa u celovitoj Srbiji, a sada za Kosovo traži da važi. Sve je to veoma licemerno, neuverljivo, providno i namenjeno zasenjivanju prostote.

    1. Vidi se da si Siptare video samo na TV. … Da si kao mi matori, bio na Kosovu ili sluzio u JNA, znao bi da ih jos kako ima i plavokosih i plavookih. Jednom mi jedan njihov rece da su pre 500 godina i Turaka vecinom bili plavi. To im je originalna genetika.

    2. garant plav sa plavim ocima, kao i tvoja bliza i dalja familija? BTW: nije sloven nego Sloven.

  7. Kako Deda kao opozicioni poslanik tzv,Skupstine Kosova zna kako ce Tzv Skupstina Kosova odluciti o razgranicenju.

  8. Nema fasistickije od na velikoalbanskom, etnickom principu napravljene „drzave kosova“. Samoproglasiti „drzavu“ na etnickom i fasistickom principu, proterai Srne, Rome, Bosnjake, Crnogorce, nasilno albanizovati sve sto se moze i onda glumiti multietnicnost i protiviti se „podelama po etnickoj liniji“ je vrhunsko licemerje.

    1. Kako je moguće da država koja je, tokom NATO bombardovanja, počinila ratni zločin nad 6.500 kosovskih Albanaca, uzima sebi za pravo da odlučuje o nečemu na teritoriji na kojoj je za tako krarko vreme učinila takve stvari?

      1. Kako moguce da nacionalna manjina koja je na Kosovo dosla kao posledica otomanske okupacije i koja je od tada na Kosovu i sire pocinila brojne zlocine i etnicka ciscenja i koja je samo od 1999. godine sa Kosova proretala vise od 60% kosovskih Srba, pobila na hiljade srpskih civila, sistematski unistavala srpsku kulturnu bastinu i koju predvode ratni zlocinci kao Haradinaj, dala sebi na pravo da na teritoriji Srbije pravi nekakvu „drzavu“ za koju je jos, krajnje bezobrazno, uzela srpski naziv „Kosovo“?

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.