Imamović: Poslanici i državni funkcioneri su servis građana 1Foto (SDA Sandžaka): Enis Imamović

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović ocenio je danas da je Srbija mlado demokratsko društvo, koje tek treba da prođe kroz dečije bolesti, a da su poslanici i funkcioneri servis građana.

On je, primajući nagradu od nevladinih organizacija Proaktiv, Urban in i platforme „Moj poslanik“ kao najaktivniji od devet poslanika u Narodnoj skupštini iz Raškog okruga, rekao da je potrebno što više spustiti vlast ka gradjanima i smanjiti jaz izmedju njih.

„Važno je da promenimo shvatanje koje vučemo iz ranijeg perioda da su državni fukcioneri i nosioci najviših državnih funkcija nekakve ‘svete krave’ u koje ne treba da se dira, a oni su zapravo servis gradjana ili kako ih na zapadu nazivaju javne sluge“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, zadatak poslanika i funkcionera je da nadju način i sistematski reše sve ono sa čim se suočavaju njihove zajednice.

On je dodao da je njegova poslanička grupa trenutno jedina opozicija u parlamentu Srbije, pa da, kako je ocenio, verovatno odatle i polazi činjenica da je jedan od najaktivnijih poslanika.

Dodao je da „nije jurio“ da bude najaktivniji po broju govora i obraćanja, već po, kako je rekao, „onome šta govorim u parlamentu“.

„Cilj mi je da svako moje obraćanje ljudi koje predstavljam dožive kao svoje reči u Narodnoj skupštini, a na žalost Bošnjaci u Srbiji imaju veliki broj nerešenih problema“, rekao je Imamović.

Istakao je da će mu ova nagrada biti „podsetnik, odgovornost i podstrek“ da nastavi istim tempom.

Narodni poslanik Sandžačke demokratske partije Muamer Bačevac smatra da su poslanici iz Sandžaka veoma aktivni u Narodnoj skupštini i da dobro rade svoj posao.

„Naš posao je da predstavljamo kraj iz koga dolazimo u parlamentu, ali i da ukazujemo i zakonski rešavamo probleme gradjana koji tu žive“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, poslanici iz Sandžaka su veza za one koje predstavljaju „za rešavanje problema sa centralnim vlastima i institucijama“.

Izvršni direktor Urban ina Sead Biberović rekao je da su oni radili na poboljšanju komunikacije poslanika i gradjana, koji su ukazivali na brojne probleme, ali i predložili otvaranje kancelarije i email adrese, kako bi direktno komunicirali.

Predstavnik Proaktiva Dragan Miljković je rekao da su najaktivniji poslanici izabrani i u ostalim regionima Srbije, a da je to zapravo u opisu njihovog posla u parlamentu.

„Gradjani im svojim glasom daju moć da se u parlamentu jave za reč i iznesu stav o problemu iz njihove lokalne zajednice“, rekao je on.

Dodao je i da je gradjanima, da bi pokrenuli neku inicijativu potrebno mnogo posla, a da poslanik bez problema, u nekoliko minuta može sve to da iznese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari