Inicijativa "Vidi, gari, ne može!": Naprednjaci stoje iza pretnji mladim aktivistima​ 1Foto: Siniša Obrenić

Inicijativa „Vidi, gari, ne može!“, koja okuplja javne ličnosti, nevladine organizacije i opozicione političke stranke, najoštrije je osudila grafite mržnje i pretnje upućene mladim političkim aktivistima Brajanu Brkoviću, Dejanu Bagariću i drugima koji se hrabro bore protiv surovog, anticivilizacijskog i visokorumpiranog režima Aleksandra Vučića i njegovih lokalnih slugu.

Kako navode, očigledno da je cilj ovih pretnji i poruka mržnje da zaplaši aktiviste, ali će samo postići kontraefekat i ove hrabre, mlade ljude samo ojačati u uverenju da rade pravu stvar i da se nalaze na pravoj strani istorije, pokušavajući za svoju generaciju i generacije koje dolaze da stvore društvo iz kojeg neće bežati najbolji zgađeni vladavinom najgorih.

Oni zu zatražili od nadležnih organa da otkriju ko su autori grafita, iako je , kako kažu, sasvim izvesno da vlast, odnosno delovi vlasti stoje iza njih. Pozivali su građane Novog Sada i cele Vojvodine i Srbije, da iskažu solidarnost sa mladim aktivistima i razumeju zašto je važno dići glas protiv režima koji sistematski razara državu i pokušava da uništi živote svima onima koji se protiv toga bore.

Grafiti koji sadrže pretnje upućene mladim političkim aktivistima pojavili su se na zidu igrališta na Bulevaru patrijarha Pavla u Novom Sadu Inicijativu „Vidi, gari, ne može!“ čine nevladine organizacije Novi optimizam, VKK „Vasa Stajić“, Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za interkulturnu komunikaciju, Centar za održive zajednice i političke stranke – Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Pokret „Preokret“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari