Istekao rok za kandidaturu za izbore na severu Kosova, Srpska lista se nije prijavila 1Foto: Facebook / Srpska lista

Portparol Centralne izborne komisije u Prištini Valjmir Eljezi, potvrdio je da je danas istekao rok za prijavu kandidata za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova, na koje se nisu prijavili predstavnici Srpske liste, objavio je Euronews.

Rok za prijavu političkih partija, pojedinaca i grupa građana za izbore četiri gradonačelnika na severu Kosova, kao i za odbornike skupština opština Leposavić i Zvečan, za vanredne lokalne izbore na Kosovu istekao je u 16.00 časova.

Do sada se, prema podacima Centralne izborne komisije u Prištini, osim najvećih stranaka koje okupljaju Albance, od srpskih, prijavila samo Partija kosovskih Srba iz Leposavića.

Od srpskih kandidata kandidaturu je istakao Aleksandar Jablanović iz Partije kosovskih Srba za mesto gradonačelnika Leposavića, dok se za gradonačelnicu Zvečana kandidovala nezavisna kandidatkinja Slađana Pantović.

Srpska lista je juče saopštila da na izborima neće učestvovati jer nisu ispunjeni njihovi zahtevi da se formira Zajednica srpskih opština i da se pripadnici specijalne kosovske policije povuku sa severa Kosova.

Izbori koji su prvobitno bili zakazani za decembar prošle godine, za koje se Srpska lista takođe nije prijavila, odloženi su na pritisak međunarodne zajednice uz obrazloženje da se to čini zbog bezbedonosne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari