Istraživanje: SNS na 43 odsto glasova, SPS na 9,3 a SSP na 7,6 odsto glasova 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO

Ukoliko bi parlamentarni izbori u Srbiji bili održani sutra, Srpska napredna stranka (SNS) maksimalno bi osvojila 43 odsto glasova, socijalisti oko 9,3 odsto dok bi Stranka slobode i pravde (SSP) dostigla najviše oko 7,6 odsto podrške građana, preneo je u petak portal Nova.rs.

Pozivajući se na rezultate istraživanja javnog mnenja koje je sproveo urednik Nove srpske političke misli (NSPM) Đorđe Vukadinović, portal je preneo da bi za Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute glasalo 7,1 odsto opredeljenih birača, za Narodnu stranku 3,6 odsto, za Demokratsku stranku Srbije (DSS) 2,6 odsto a za pokret Ne davimo Beograd i Zavetnike 2,4 odsto glasača.

Srpska radikalna stranka (SRS) je na 2,3 odsto podrške, pokret Dosta je bilo na 2,1 odsto, Demokratska stranka na dva odsto, Dveri na 1,9 a Socijaldemokratska stranka (SDS) ima podršku 1,5 odsto opredeljenih birača.

Istraživanje je pokazalo i da bi opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija, koju čine SSP, Narodna stranka, DS, Pokret slobodnih građana (PSG) i Skupština slobodne Srbije, mogla da računa na najviše 14,8 odsto podrške dok bi koalicija Moramo, koju čine Ekološki ustanak, Otvorena građanska platforma AKCIJA i pokret Ne davimo Beograd, maksimalno mogla da osvoji 13,1 odsto glasova.

Cenzus bi, po tom istraživanju, prešla i koalicija NADA, koju čine DSS i frakcija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), sa 3,2 odsto podrške opredeljenih birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari