Ištvan Pastor biće sahranjen 4. novembra u Subotici 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor biće sahranjen u Subotici, na Bajskom groblju iz Peić kapele, u subotu, 4. novembra, u 14 časova.

“Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Viktor Orban, predsednik Republike Aleksandar Vučić, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice van matične države i Balint Juhas, predsednik Izvršnog odbora SVM-a u ime stranke”, objavio je njegov sin Balint Pastor na svom Fesjbuk nalogu.

Kako je dodao, istog dana će se u Novom Sadu, u 10 časova, održati komemorativna sednica u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.

“Moj otac je naime bio predsednik tog doma najduže vreme ikada, na šta je s razlogom bio ponosan. Na molbu porodice, od njega će se na komemorativnoj sednici govorom oprostiti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i dr Bojan Bagi, predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a”, dodao je Balint Pastor.

Ištvan Pastor je preminuo u ponedeljak, 30. oktobra, u 68. godini nakon teške bolesti.

Povodom njegove smrti, u sedištu SVM-a u Subotici (Trg žrtava fašizma 9) poštovaoci lika i dela Ištvana Pastora mogu da se upišu u knjigu žalosti do 3. novembra, od 8 do 17 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari