Ištvan Pastor ponovo izabran za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Na izbornoj skupštini Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) danas je za predsednika te stranke ponovo izabran Ištvan Pastor, na mandatni period od još četiri godine.

Pastor je na čelu stranke od 2007. godine, i ovo će mu biti peti mandat.

„Tokom narednih godina spremni smo da ponesemo sav teret, kako bi stranka i zajednica ostale i bile barem u onoj formi u kakvoj su sada. To neće biti lako, jer mislim da je svet danas puno složeniji, ima više izazova i opasnosti nego u bilo kojem trenutku u poslednjih 16 godina“, rekao je Pastor.

Kao osnovni zadatak predsednik stranke naveo je da će i dalje raditi da svi Mađari koji žive u Vojvodini napreduju u svojoj domovini uz očuvanje i jačanje mađarskog identiteta.

„To je bila naša pokretačka snaga do sada, i danas je, a biće i u buduće. Srbija mora da se promeni, ona mora postati privlačnija, prihvatljivija i pristupačnija. Poslednje godine dokazuju da u društvu ima mnogo toga što se mora ispraviti i napraviti snažan iskorak kako bi država i stanovništvo izašli iz rijaliti programa i ušli u stvarni svet“, ocenio je Pastor.

Dodao je da SVM i dalje nastoji da samostalnim izlaskom stekne široki legitimitet na izborima, i da sa te pozicije gradi partnerstvo sa onima koji to prihvataju, i čije programe ova stranka takođe može da prihvati.

Na izbornoj skupštini koja je održana u Malom Iđošu, glasalo je 334 od 336 prisutnih delegata, od kojih je 330 podržalo dosadašnjeg predsednika SVM-a.

Kako je preneo RTV Panon, pored predsednika, delegati su birali i članove Saveta stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari